Για πρώτη φορά μετά το 2019, η Φενέρμπαχτσε επέστρεψε στο Final Four και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό AKTOR (24/05, 19:00) για μία θέση στον μεγάλο τελικό.

Η τουρκική ομάδα οργάνωσε media day ενόψει του κορυφαίου event του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στην οποία μίλησε και ο Νικ Καλάθης. Ο πρώην παίκτης του «τριφυλλιού» μίλησε για την πορεία της Φενέρ αλλά και για το συναισθηματικό του δέσιμο με τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR, ενώ σχολίασε τη μεγάλη του εμφάνιση στο Game 5 με τη Μονακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πορεία μέχρι το Final Four: «Ένας από τους πρώτους βασικούς μας στόχους ήταν η πρόκριση στο Final Four και αυτό το πετύχαμε. Είχαμε μια πολύ δύσκολη σεζόν, έγιναν πολλά διαφορετικά πράγματα. Και ο προπονητής και οι παίκτες είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ο Θεός να είναι καλά, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος όλη τη σεζόν. Ο προπονητής μάς άλλαξε αφού ήρθε (σ.σ. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους), φυσικά έγινα καλύτερος μαζί του, ήταν κάποιος που ήξερε το στυλ μου. Έχουμε πολύ καλό δέσιμο με τους παίκτες, είμαστε σαν οικογένεια. Αυτά είναι τα πράγματα που κάνουν τόσο εμάς όσο και την ομάδα επιτυχημένη».

Για τις υπόλοιπες ομάδες: «Είναι όλες πολύ καλές ομάδες και αξίζουν να είναι εκεί. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ σταθερά όλη τη σεζόν και έχει πολύ έμπειρους παίκτες. Από την άλλη, υπάρχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, δύο πολύ έμπειρες ομάδες, οπότε θα είναι δύσκολα ματς».

Για την τρομερή του εμφάνιση με τη Μονακό στο Game 5: «Το ματς με έφερε εκεί, μάλιστα, μπορεί να ήταν το ματς στο οποίο χρησιμοποίησα τα περισσότερα τρίποντα στη ζωή μου. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και δουλεύω σκληρά, οπότε πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Αν το ματς του Παναθηναϊκού πάει ξανά με τον ίδιο τρόπο, θα κάνω το ίδιο. Ο προπονητής μας είναι πολύ ταλαντούχος σε τέτοια θέματα και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου».

Για τον Παναθηναϊκό: «Εκεί μεγάλωσα, έπαιξα περίπου επτά χρόνια. Η καρδιά μου θα είναι πάντα εκεί, τόσο μπασκετικά όσο και συναισθηματικά. Η Ελλάδα είναι ήδη το δεύτερο σπίτι μου. Πιστεύω ότι θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας γιατί θα είναι ένα υπέροχο περιβάλλον για υπέροχο μπάσκετ και από τις δύο ομάδες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ευρωλίγκα: Ορίστηκαν οι έδρες για τα παιχνίδια των ισραηλινών ομάδων με τις Φενέρ και Εφές

Η Euroleague εντυπωσιάστηκε από το ξέσπασμα στο Τ-Center τη στιγμή της πρόκρισης του Παναθηναϊκού!

MVP της 29ης αγωνιστικής ο Φρανσίσκο μετά το θρίλερ με Ολυμπιακό

Πετρίδης: «Σταθερά ασταθής ο Παναθηναϊκός-Φάουλ στον Χέιζ-Ντέιβις στο τέλος»

Χεζόνια για τις αποδοκιμασίες σε Σκαριόλο: «Δεν θέλουμε τέτοιες μ@@@@ιες!»

Σπανούλης: «Έχουμε μείνει με 11 παίκτες, χτύπησε και ο Μίροτιτς»

Δεν έφτασαν τα... όργια του Χέιζ-Ντέιβις: Τα highlights της ήττας του Παναθηναϊκού στο θρίλερ με την Παρί

Φαρίντ: «Εμείς πρέπει να φτιάξουμε την κατάσταση που δημιουργήσαμε, τα πάντα για νίκη με Ολυμπιακό»

Ταμπελίνι: «Κλασικά πράγματα, μετά τα παράπονα του Αταμάν τα σφυρίγματα ήταν υπέρ της μίας πλευράς»

Σερέλης: «Πιστεύουμε πως ίσως υπήρχε φάουλ στον Χέιζ-Ντέιβις, αλλά έπαιξαν καλύτερα από εμάς»