Έναν πολύ πρωτότυπο και ιδιαίτερο προκλητικό τρόπο, επέλεξε η Ελβετή καλλιτέχνης Milo Moire για να παρουσιάσει το project της με αποτέλεσμα την... σύλληψή της.

Το project που ονομάζεται «Mirror Box», είχε στο επίκεντρο την Moire, να περπατάει σε κεντρικούς δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων με ένα τεράστιο κάτοπτρο να καλύπτει το σώμα της και έδινε την ευκαιρία σε περαστικούς να πιάσουν τα... γεννητικά της όργανα.



Φωνάζοντας μέσα από ένα μεγάφωνο, η Milo προσκαλούσε αγνώστους να βάλουν τα χέρια τους μέσα στο κουτί και να ψηλαφίσουν είτε τα στήθη, είτε τα γεννητικά της όργανα για ένα χρονικό διάστημα 30 δευτερολέπτων.



Σύμφωνα με την καλλιτέχνη, επρόκειτο για μια performance με συμβολικό χαρακτήρα, για να αναδείξει την συναινετική φύση των σεξουαλικών πράξεων: «Οι γυναίκες έχουν σεξουαλικότητα, όπως και οι άντρες. Εντούτοις, οι γυναίκες είναι σε θέση να αποφασίζουν για το αν, πότε και πώς θέλουν να τους αγγίξουν και πότε δεν θέλουν».



H Moire έχει ήδη παρουσιάσει, ανενόχλητη, την performance της σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Amsterdam και το Dusseldorf. Παρ'όλα αυτά, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, όταν βρέθηκε στην πλατεία Trafalgar του Λονδίνου, για να παρουσιάσει το «Mirror Box», η αστυνομία την συνέλαβε. Η καλλιτέχνιδα πέρασε ένα 24ωρο στη φυλακή και κλήθηκε να πληρώσει 4ψήφιο χρηματικό πρόστιμο.



Σήμερα, όντας αποφυλακισμένη, η Moire δηλώνει πως η σύλληψη της είναι δείγμα της «έλλειψης ενότητας» μέσα στην Ευρώπη και προτείνει οι νόμοι για τις δημόσιες εμφανίσεις να είναι κοινοί σε όλες της χώρες της Ε.Ε.









Πηγή: Newmoney.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εορτολόγιο 25 Δεκεμβρίου: Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας – Ποιοι γιορτάζουν ανήμερα Χριστούγεννα, όλα τα ονόματα

Κι όμως, οι πραγματικοί «εθισμένοι» στις οθόνες είναι οι ηλικιωμένοι

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και το Αιγαίο – Αλλαγή σκηνικού από την Παρασκευή

Κρεμλίνο: Η τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ μπορεί να κανονιστεί γρήγορα εάν χρειαστεί

Μεγάλη έκρηξη σε τζαμί στη Νιγηρία την ώρα της προσευχής

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο

Τραγική ειρωνεία: Η Ελληνίδα αεροσυνοδός που σκοτώθηκε στο μοιραίο Falcon ήθελε να αλλάξει εταιρεία

Πέλλα: Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο του «Βόρα»

Στο νοσοκομείο 14χρονη που έπεσε από πατίνι – Είχε βγει για τα κάλαντα, την εντόπισε στον δρόμο νοσηλεύτρια

Σέρρες: Αγνοείται ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πορροΐων