Με το δεξί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το Καμερούν!
Οι πέντε φορές πρωταθλητές της ηπείρου προηγήθηκαν νωρίς (7') της Γκαμπόν και ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 1-0 και ξεκινώντας με τρίποντο την πορεία τους στη διοργάνωση, πριν αντιμετωπίσουν την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία επίσης νίκησε στην πρεμιέρα της.
Το Καμερούν ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε, όταν ο Εγιόνγκ πήρε την πάσα του Μπουεμό και βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ανοίγοντας το σκορ, παρότι το γκολ του αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, με τους VAR να διορθώνουν το λάθος του βοηθού.
Ο προπονητής της Γκαμπόν έκανε διπλή αλλαγή στο 33', βάζοντας στο παιχνίδι τους σταρ του, Ομπαμεγιάνγκ και Λεμινά, ενώ στο 45' λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση, με κεφαλιά του Ποκό που πέρασε λίγο άουτ.
Ανώτερο το Καμερούν, είχε ευκαιρίες να βάλει και δεύτερο γκολ, αλλά στο 50΄ο Τσαμαντέου σούταρε ψηλά από πολύ πλεονεκτική θέση, ενώ στο 77' μια κεφαλιά του Μαγκρί κόντραρε σε αμυντικό και πήγε στο δοκάρι.
Ο πρώην τερματοφύλακας Λεβαδειακού, Λαμίας και ΟΦΗ, Επασί, έκανε μεγάλη επέμβαση στο 72' για να διατηρήσει το Καμερούν στο προβάδισμα, ενώ η Γκαμπόν δεν βρήκε ποτέ το γκολ της ισοφάρισης, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους.