«Έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών να πω στον ελληνικό λαό ότι ο κ. Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που αλλά υπογραφούν και αλλά λένε εν συνεχεία όπως ο κ. Σαμαράς…»

Πέρασαν 9 μήνες από τη δήλωση στήριξης του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Κοτζιά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό και οι σχέσεις των δυο υπουργών δεν είναι πια οι ίδιες. Ο Νίκος Κοτζιάς αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους ΑΝΕΛ, μετά και τη δήλωσή του ότι οι χαμένοι ψήφοι τους στη Βουλή θα αντικατασταθούν από τη στήριξη άλλων βουλευτών.

«Ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην καρέκλα που κάθεται την υπουργική το οφείλει στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Θα πρέπει λοιπόν όταν προσεγγίζει ζητήματα, όταν θέλει να κάνει προβλέψεις στα όρια της μαντείας να είναι πάρα πολύ προσεκτικός» δήλωσαν οι ΑΝΕΛ.

«Την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας» απάντησαν αιχμηρά κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό Εξωτερικών.

Η κόντρα είχε χτυπήσει «κόκκινο» και μέσα στον καλοκαίρι, όταν τον Ιούλιο είχε προκληθεί επεισόδιο μεταξύ του Κώστα Ζουράρι και του Νίκου Κοτζιά που ήθελε σε ημερίδα να υποβάλει ερώτηση στον κ. Κοτζιά.

Οι μετρήσεις, πάντως δεν είναι υπέρ του Μαξίμου για το Σκοπιανό και στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ το 60% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών. Το 28% την αποτιμά θετικά ενώ το 12% δεν απάντησε.

Πάντως, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος την Παρασκευή έσπευσαν να σβήσουν την «πολιτική εστία φωτιάς» που άναψε συμφωνώντας εκεχειρία σε έκτακτη συνάντησή τους στο Μαξίμου. Ωστόσο, το χάσμα μεταξύ του κ. Κοτζιά με τους ΑΝΕΛ και τον υπουργό Άμυνας παραμένει.

«Η ΝΔ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το Σκοπιανό… Προειδοποίησε ότι αν ο κ. Καμμένος δώσει το στυλό στον κ. Κοτζιά θα υπάρχουν τετελεσμένα τα οποία είναι δύσκολα αναστρέψιμα» τόνισε στον ΣΚΑΪ η τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πρωτομαγιά: Από τις 9:30 έως τις 16:30 τα δρομολόγια σε μετρό και ΗΣΑΠ - Πώς θα κινηθεί το Τραμ

Τρεις συλλήψεις για τη φονική συμπλοκή στο Μαρούσι, έξω από κλαμπ

Ηράκλειο: Γάζωσαν αυτοκίνητο με καλάσνικοφ στο Καστέλλι - Ένας τραυματίας

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά - Ενας τραυματίας

Επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του ο Βασιλιάς Κάρολος - Επίσκεψη σε αντικαρκινικό νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Δωδεκάχρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του στην αυλή σχολείου

Λονδίνο: Άνδρας σκόρπισε τον τρόμο με σπαθί σαμουράι στον δρόμο - 4 τραυματίες

Η θλιβερή ιστορία του Γέχια στη Γάζα: Γεννήθηκε πριν 5 μήνες και οι γονείς του δεν τον έχουν δει ακόμα!

Αιφνιδιαστική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών τα ξημερώματα στις φυλακές Κορυδαλλού (video)

Πρωτομαγιά: Από τις 9πμ έως 9 μμ το μετρό- Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς