Η Αλεξία Καμμένου τόνισε πως η Εθνική πόλο γυναικών δημιούργησε προσδοκίες με τις εμφανίσεις της τον τελευταίο καιρό και με αυτές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης και θεωρεί πως οι νεαρές αθλήτριες της δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τέτοια ματς, περιμένει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στάθηκε στην καλή άμυνα που τις «πρόδωσε», αλλά και στις δύο αποβολές που χρεώθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου.

Αναλυτικά: «Τις προσδοκίες που υπήρχαν τις δημιουργήσαμε εμείς με τις καλές μας εμφανίσεις. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα. Η εμφάνισή μας σήμερα δεν ήταν καλή και νομίζω ότι αυτή η ομάδα πρέπει να αφήσει πίσω τους εφιάλτες του παρελθόντος και να ονειρευτεί.

Για αυτό είμαστε εδώ, για αυτό ξεκινάμε κάτι καινούργιο. Χρειάζεται υπομονή, πίστη, αυτό θα γίνει βήμα-βήμα. Ενδεχομένως, δεν λέω πως δεν το ήθελα, μια πρόκριση να μας αποπροσανατόλιζε. Στο κρίσιμο παιχνίδι δείξαμε πως ακόμα δεν είμαστε έτοιμες να διαχειριστούμε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Πλέον, θα εστιάσουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στο τουρνουά. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που ακολουθεί, θα εμφανιζόμαστε πιο έτοιμες για τη διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών. Το μεγάλο μας ατού ήταν η άμυνα. Σήμερα, από την αρχή δεν ήμασταν προσηλωμένες στην άμυνα, κάναμε πολλά ομαδικά και ατομικά λάθη.

Από την άλλη, η Ελευθερία Πλευρίτου, που είναι μια πάρα πολύ σημαντική παίκτρια της ομάδας, χρεώθηκε δύο ποινές από πολύ νωρίς, κάτι που μας κόστισε. Για να ξεπεραστούν τέτοιες καταστάσεις θέλει χρόνο και υπομονή και πίστη και αυτά θα τα έχουν τα παιδιά και θα τα καταφέρουν. Τα αμυντικά λάθη και η βιασύνη στην επίθεση μας κόστισαν κόντρα σε μια ομάδα που έχει παίκτριες, που είναι πολλά χρόνια μαζί και πιο έμπειρη».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube