«Ελάτε στη θέση τους». Αυτό είναι το μήνυμα που θα λάβουν οι τουρίστες πριν αποφασίσουν να ανέβουν τα 600 σκαλιά στους λόφους της Σαντορίνης στην πλάτη κάποιου γαϊδουριού. Μετά από αρκετά καλοκαίρια ταλαιπωρίας για τα συμπαθή τετράποδα οι ακτιβιστές αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Το αποτέλεσμα είναι μία πρωτοφανής πρωτοβουλία προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι τουρίστες στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ζώα όταν υποχρεώνονται να κάνουν μεγάλες αναρριχήσεις με μεγάλα φορτία.

«Η εκστρατεία πρόκειται να ξεκινήσει. Εκπρόσωποι από την ένωση κρουαζιερόπλοιων βρίσκονταν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο μου με την υπόσχεση να εγείρουν ευαισθητοποίηση (του προβλήματος) και από την πλευρά μας θα μοιράσουμε ενημερωτικά φυλλάδια. Τα μουλάρια και οι γάιδαροι είναι μέρος της παράδοσης μας. Ιδιαίτερα οι νεαροί ιδιοκτήτες τους έχουν καταλάβει ότι θα πρέπει να τα φροντίζουν», είπε στην εφημερίδα Guardian ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος.

Τα γαϊδουράκια χρησιμοποιούνται από αμνημονεύτων χρόνων προκειμένου να μεταφέρουν ανθρώπους από το λιμάνι του νησιού στον κεντρικό οικισμό που βρίσκεται 400 μέτρα πάνω στο βουνό. Ωστόσο, το μεγάλο «κύμα» τουριστών που επισκέπτεται κάθε χρόνο το νησί οδήγησε σε ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις τραυματισμούς των γαϊδουριών, με πληγές στους σπονδύλους, προβλήματα στην σπονδυλική στήλη και εξάντληση.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Λογαριασμοί στελεχών σε τράπεζες Λιθουανίας και Δανίας

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση Δουβλίνο - Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Γαλλία

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη: Αεροσκάφος εξετράπη στη Γαλλία λόγω απειλής για βόμβα

«Θέλω να πεθάνουν και αθώοι»: Οι εντολές του αρχηγού της αλβανικής μαφίας για τις επιθέσεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα

Βραζιλία: Νεκροί εκπαιδευτής αιωρόπτερου και τουρίστας που καρφώθηκαν σε τσιμεντένιο τοίχο (video)

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν 11 υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές του 2027

Ελληνικό: Εισπράξεις 1,85 δισ. ευρώ, ισχυρές πωλήσεις κατοικιών