Νεκροί εντοπίστηκαν δύο από τους τέσσερις αγνοούμενους στη Νέα Σκωτία, μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν το Σάββατο περιοχές της καναδικής επαρχίας. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός 52χρονος αγνοούμενος, του οποίου το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί πλημμυρισμένο, ενώ το δεύτερο θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

«Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειες και τους οικείους των δύο ανθρώπων που χάθηκαν στις πλημμύρες», είπε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Νέας Σκωτίας, Τιμ Χιούστον, διευκρινίζοντας ότι ο δεύτερος νεκρός είναι ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων που αναζητούσαν οι αρχές στην περιοχή του Χάλιφαξ.

Λόγω της καταιγίδας που ξεκίνησε την Παρασκευή, ορισμένες περιοχές δέχθηκαν τόση βροχή όση πέφτει συνήθως σε διάστημα τριών μηνών, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι.

Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν πλημμύρισαν δρόμους και κτήρια, κατέστρεψαν γέφυρες και μια σιδηροδρομική γραμμή στο Χάλιφαξ, το τέταρτο μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά.

Ο καναδικός οργανισμός σιδηροδρόμων (CN) έχει αποκαταστήσει μεγάλο μέρος των υποδομών που επλήγησαν, αλλά ορισμένες εργασίες θα καθυστερήσουν έως ότου υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων σε κάποια σημεία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του CN Σκοτ Μπράουν.

Ο οργανισμός λιμένα Χάλιφαξ καταβάλλει προσπάθειες για τη διαχείριση των αποθηκευμένων φορτίων. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας Λέιν Φέργκιουσον είπε ότι το 60% των φορτίων διακινούνται σιδηροδρομικώς από το λιμάνι του Χάλιφαξ, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων που κατασκευάζονται στην Ευρώπη ή στη νοτιοανατολική Ασία και προορίζονται για μεγάλα αστικά κέντρα στον ανατολικό Καναδά και στις μεσοδυτικές αμερικανικές πολιτείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εξόρμηση της Τροχαίας για τα ηλεκτρικά πατίνια: 135 παραβάσεις για κράνος και αλκοόλ -μόνο- στην Αττική

Ρεκόρ αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ

ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος για το κοινό από τον χανταϊό - «Δεν υπάρχει λόγος πανικού ή ταξιδιωτικών περιορισμών»

Fars: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο χτυπήθηκε από δύο πυραύλους στο Ορμούζ

Συνελήφθησαν 17χρονη και 14χρονος στο Λαύριο για πορνογραφία ανηλίκων

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε 42χρονη στη Ρόδο - Παραδόθηκε στην αστυνομία η δράστις

23 χρονος έτρεχε με 178 αντί για 90 χλμ την ώρα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Φωτιά σε λεωφορείο στο Ίλιον - Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Φυλής

Παρ' ολίγον τραγωδία στις ΗΠΑ: Αεροσκάφος έπεσε σε στύλο φωτισμού και φορτηγό, ενώ προσέγγιζε το αεροδρόμιο

Ξεπέρασε τα 2,10 ευρώ η τιμή της βενζίνης στην Αθήνα - Άνοδος και για το πετρέλαιο