Η έκπληξη του τουρνουά είναι γεγονός! Η Γουατεμάλα πέτυχε σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του CONCACAF Gold Cup, επικρατώντας του Καναδά στα πέναλτι με 6-5, μετά από 1-1 στην κανονική διάρκεια. Είναι η πρώτη φορά από το 1996 που φτάνει στους «4» του θεσμού και πλέον ετοιμάζεται για τη μεγάλη πρόκληση: τον ημιτελικό με τις ΗΠΑ, την Πέμπτη (3/7, 2:00 ώρα Ελλάδας) στο Σεντ Λούις!

Ο Ζοσέ Μοράλες σκόραρε το καθοριστικό πέναλτι για τη Γουατεμάλα, ύστερα από ένα θρίλερ 7 γύρων, ενώ προηγουμένως ο Ζοσέ Πίντο είχε χάσει την ευκαιρία να δώσει πρόκριση με άστοχη εκτέλεση. Η Γουατεμάλα είχε 11-5 τελικές και 58% κατοχή, δείχνοντας απόλυτη αγωνιστική αποφασιστικότητα απέναντι στο φαβορί Καναδά.

Ο Καναδάς (Νο30 στο FIFA ranking), άνοιξε το σκορ με τον Τζόναθαν Ντέιβιντ στο 30' από τα 11 βήματα, όμως έπαιξε με δέκα παίκτες από τις καθυστερήσεις του α’ μέρους λόγω αποβολής του Σέφελμπουργκ. Η ισοφάριση ήρθε στο 69' με τον Ρούμπιο Ρουμπίν, μετά από σέντρα ακριβείας του Σάντις.

Η εξέδρα στο U.S. Bank Stadium (Μινεσότα) ήταν κυριολεκτικά «γαλάζια», καθώς οι φίλοι της Γουατεμάλας κατέκλυσαν το γήπεδο, κάνοντάς το να μοιάζει με έδρα… NFL.



Αντίπαλος της Γουατεμάλας στους ημιτελικούς θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες νίκησαν την Κόστα Ρίκα με 4-3 στα πέναλτι, μετά από ισόπαλο 2-2 στο ματς της βραδιάς.

Ο τερματοφύλακας Ματ Φρίζ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την Team USA, αποκρούοντας τρία πέναλτι στη διαδικασία, με τον 20χρονο Ντάμιον Ντάουνς να σκοράρει το νικητήριο και να στέλνει τις ΗΠΑ στα ημιτελικά για 13η συνεχόμενη φορά.



Στον άλλο ημιτελικό (επίσης την Τετάρτη), το Μεξικό θα αντιμετωπίσει την Ονδούρα στη Σάντα Κλάρα, με τον μεγάλο τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου στο Χιούστον.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube