Η Λεωφόρος μπορεί να παίξει το δικό της ρόλο για την έκβαση του αποψινού ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσαν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και ο Κριστόφ Βαζέχα.

Παράλληλα, οι δύο παλαίμαχοι άσοι του «τριφυλλιού» που υπηρέτησαν μετέπειτα και ως προπονητές τον σύλλογο, υποστήριξαν ότι κανείς δεν περιμένει αυτή τη στιγμή από την ομάδα του Αναστασίου να πάρει το πρωτάθλημα, όμως αν νικήσει απόψε θα ασκήσει μεγάλη πίεση στους Πειραιώτες.

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι δύο άνδρες στην εφημερίδα «RealNews»

Ρότσα: «Το πιο βασικό είναι να δούμε ένα ντέρμπι που θα κυλήσει ομαλά. Είναι καιρός πια! Παίζουν οι δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες. Μακάρι να μη γίνει το παραμικρό επεισόδιο. Πηγαίνω στο εξωτερικό και βλέπω ντέρμπι να διεξάγονται σε καταπληκτική ατμόσφαιρα. Θεωρώ πως είναι μια καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να νικήσει και να ασκήσει πίεση στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τίτλου. Eίναι σε καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλό του, παίζει στην έδρα του, έχει πολλές επιλογές στο ρόστερ του. Αν δεν νικήσει, θα έχει μηδαμινές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, κάτι όμως που δεν ήταν ο στόχος από την αρχή της σεζόν».

Βαζέχα: «Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες έχουν περισσότερα προβλήματα στην άμυνα και περισσότερα χαρίσματα μεσοεπιθετικά. Ο Παναθηναϊκός δείχνει αυτή την περίοδο να έχει πιο δεμένο σύνολο. Ο Ολυμπιακός έχει ορισμένους παίκτες που ξεχωρίζουν για το ατομικό ταλέντο τους, όπως ο Τσόρι, ο Μήτρογλου, ο Αφελάι. Η έδρα πάντα παίζει ρόλο στα ντέρμπι, όταν δεν γίνονται στο ΟΑΚΑ. Η Λεωφόρος είναι εφέτος η πιο ισχυρή έδρα του πρωταθλήματος και θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Αν καταφέρει να νικήσει τον Ολυμπιακό, ίσως να μην πάρει το πρωτάθλημα, αλλά θα του βάλει δύσκολα. Σε τελική ανάλυση, δεν περιμένει κάποιος από τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει τον τίτλο! Δεν θα έχει άγχος στα επόμενα ματς αν νικήσει στο ντέρμπι. Όμως, στο συγκεκριμένο ματς, ο Ολυμπιακός θα έχει και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας που θα είναι υπέρ του».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πρίτσας στη Δίκη στον ΣΚΑΪ: «Ο υγιής ανταγωνισμός φέρνει τις εκπλήξεις - Το Big-4 μπορεί να φτιάξει το ποδόσφαιρο»

«Μεγάλος στόχος της Γκρέμιο ο Τετέ - Συνεχείς επαφές με την πλευρά του παίκτη»

Τσορμπατζόγλου: «Είχε μεγάλη ανάγκη το τρίποντο στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ - Προχωράει μία περίπτωση στόπερ»

Τσανάκας: «Ο Μεντιλίμπαρ αξίζει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό για όσο θέλει»

Σαββόπουλος: «Σε προχωρημένες επαφές για αριστερό εξτρέμ ο Άρης»

Τσακίρης: «Νίκη που έδειξε χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία αυτή κόντρα στον ΟΦΗ - Δεδομένες οι κινήσεις τον Γενάρη»

Σαραγόσα: «Έχουν αποφασίσει ότι ο Πανσερραϊκός είναι ομάδα Super League 2 αλλά έχουμε 64 βαθμούς να διεκδικήσουμε ακόμα»

Παπαδόπουλος: «Στόχος μας να αναδείξουμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές»

Βραβεία ΠΣΑΤ: Το αφιερωματικό βίντεο για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Λεβαδειακός ο 9ος: Το ιστορικό επίτευγμα που κυνηγά η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου