Από το… στόμα του Χάρι Κέιν στις οθόνες των υπολογιστών των αναγνωστών του sport-fm.gr! Ο διεθνής στραικερ της Τοτέναμ έδειξε μια άλλη πτυχή του ποδοσφαιρικού «χαρακτήρα» του στον πρόσφατο διασυρμό της Ουκρανίας από την Αγγλία με 4-0, στα προημιτελικά του Euro.

Αρχικά, άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, ενώ ακολούθησε ένα ακόμα τέρμα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Κέιν να δίνει στο ενδιάμεσο και… συμβουλές στον Γκάρεθ Σάουθγκειτ!

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος επιθετικός... συνελήφθη από τον τηλεοπτικό φακό να ρωτάει τον προπονητή του «μήπως να παίξουμε 4-4-2;» προς το τέλους του πρώτου 45λεπτου…

.



Κοιτάζοντας λοιπόν κανείς όλη την πορεία των «τριών λιονταριών» στην διοργάνωση παρατηρεί πως, ο Σάουθγκέιτ έχει επιλέξει για σχηματισμό τους το 4-2-3-1.

Με αυτό πορεύτηκε σε τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια έως τώρα, αλλάζοντάς το σε 3-4-3 μόνο στον αγώνα κόντρα στην Γερμανία, όπου ομολογουμένως δεν... έθελξε παρά την πρόκριση. Κι έρχεται τώρα ο κύριος Κέιν και θέλει να αλλάξει τα… ειωθότα του ομοσπονδιακού εκλέκτορα!

Ας είναι, όμως. Θα του το κάνουμε το χατίρι -κοτζάμ αρχηγός της Αγγλίας γαρ- και θα φτιάξουμε εμείς την 11άδα της ομάδας του, όπως θα ήθελε αυτός. To… περίφημο «4-4-fucking 2», που έλεγε κι ο Μάικ Μπάσετ.





Το… ρεαλιστικό


Ξεκινάμε, λοιπόν, με την πιο ρεαλιστική προσέγγιση της σύνθεσης. Όπου ρεαλιστική, προφανώς αναφερόμαστε στα υπάρχοντα δεδομένα και με βάση τις συμμετοχές των ποδοσφαιριστών στα ματς που έχουν γίνει.

Με βάση, κοινώς, το ποιους εμπιστεύεται στην διοργάνωση μέχρι στιγμής ο Σάουθγκέιτ, επιχειρούμε κι εμείς να φτιάξουμε την 11άδα μας, για να ικανοποιήσουμε τον captain.

Τερματοφύλακας φυσικά ο Τζόρνταν Πίκφορντ, που μετράει το απόλυτο κι ευθύνεται ως ένα βαθμό για την καλή πορεία της Αγγλίας. Στην άμυνα τώρα, δεξί μπακ ο Κάιλ Γουόκερ, επίσης «βασικούρα» και στην κανονική του θέση. Αριστερό μπακ η αποκάλυψη του Euro που ακούει στο όνομα Λουκ Σο, ενώ κέντρο άμυνας το δίδυμο Τζον Στόουνς-Χάρι Μαγκουάιρ είναι… άχαστο.

Έξω δεξιά τοποθετούμε τον Φιλ Φόντεν, που έχει την ευχέρεια να αλλάζει και πλευρές, ενώ στην απέναντι πτέρυγα παίρνει θέση ο Μέισον Μάουντ που επίσης τραβιέται στα άκρα, αν και το έκανε κυρίως πέρυσι στην Τσέλσι. Ενώ στον άξονα μπαίνουν Ντέκλαν Ράις και Κάλβιν Φίλιπς για να «δαγκώνουν».

Στην επίθεση, τέλος, παρτενέρ του «φουνταριστού» Χάρι Κέιν δεν μπορεί παρά να είναι ο πρώτος σκόρερ της χώρας του στην διοργάνωση, ο Ραχίμ Στέρλνγκ, σε έναν πιο ελεύθερο, ή περιφερειακό αν προτιμάτε, ρόλο.



Και το «αρρωστημένο»!


Φυσκά, εχθρός του καλού είναι το… καλύτερο. Εν προκειμένω, το απόλυτα συμβατό με τα πιστεύω και τα ιδεώδη κάθε Άγγλου. Ενα 4-4-2 να το… πιείς στο ποτήρι, σαν μια κρύα μπύρα από αυτές που τους αρέσουν…

Τι εννοούμε; Με παίκτες που να παίζουν ακριβώς στις θέσεις τους, σαφώς πιο επιθετιικογενές και πάνω απ’ όλα με δύο «καθαρούς» στράικερ!
Πάμε να το δούμε και στο… ηλεκτρονικό χορτάρι; Πικφορντ στα γκολπόστ, Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ και Τσίλγουελ τετράδα στα μετόπισθεν. Σάντσο δεξιά, Χέντερσον και Ράις «κόφτες», Γκρίλις αριστερά, με τους Κέιν και Ράσφορντ μέσα στο «κουτί».

Όχι κι άσχημα, έτσι; Ευρωπαϊκό δεν ξέρουμε αν θα έπαιρνε αυτή η 11άδα, στις καρδιές κάθε ποδοσφαιρόφιλου πάντως θα ήταν… πάντα πρώτη! Αφήστε που, θα ικανοποιούσε και τον coach Κέιν…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube