Ζωντανός στη μάχη της 3ης θέσης ο Ολυμπιακός! Οι Πειραιώτες έφυγαν αλώβητοι από το Μπακού μένοντας στο 0-0 με την Καραμπάγκ, πήραν τον πρώτο τους φετινό βαθμό και… βλέπουν Conference League, αφού και μαθηματικά πλέον δεν μπορούν να διεκδικήσουν μία εκ των δύο πρώτων θέσεων!

Σφιχτά πήγε το ματς η ομάδα του Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να αλλάζει στο 25λεπτο το 3-5-2 σε 4-4-2 και να διορθώνει την εικόνα της ομάδας του, βάζοντας φρένο την ίδια ώρα στις… ορμές των Αζέρων που είχαν μπει δυνατά στο ξεκίνημα!

Τρομερό ματς από τον Κούντε, εξαιρετικοί οι Ντόι (σσ. ευρωπαϊκό ντεμπούτο)-Παπασταθόπουλος, ενώ οι Βαλμπουενά, Εμβιλά με την είσοδό τους έδωσαν μεγαλύτερη ασφάλεια και κράτημα της μπάλας στους «ερυθρόλευκους». Ντεμπούτο με clean sheet για τον Πασχαλάκη με τη φανέλα των Πειραιωτών!

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε την Καρμαπάγκ ο Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ. Ο Μαγκομενταλίγιεφ στην εστία, με τους Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Μ. Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγιεφ στην άμυνα. Γκαράγιεφ, Αλμέιδα τα δύο χαφ, με τους Σεϊντάεφ, Κάντι, Ζούμπιρ στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Οβούσου στην κορυφή της επίθεσης.

Με 3-5-2 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Ο Πασχαλάκης στην εστία για το ντεμπούτο του στα ερυθρόλευκα, με τους Βρσάλικο, Ντόι (επίσης ντεμπούτο στο Europa League), Παπασταθόπουλο στην τριπλέτα των στόπερ. Βρουσάι και Ρέαμπτσουκ σε ρόλο φουλ-μπακ στις πλευρές, με τους Μπουχαλάκη, Κούντε στα χαφ. Μπροστά τους σε οργανωτικό ρόλο ο Μπιέλ, με τους Ουί-Τζο και Αμπού Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Με την κερκίδα να μπαίνει στην εξίσωση, οι γηπεδούχοι θέλησαν να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ για να διώξουν από πάνω τους το άγχος. Κρατούσαν τα ηνία, ήλεγχαν τον ρυθμό και είχαν τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο, ενώ γυρόφερναν την μπάλα έξω από την περιοχή των Πειραιωτών. Ένα σουτ του Κάντι (13’) και άλλο ένα του Βέσοβιτς (17’) ήταν οι απειλές από πλευρές γηπεδούχων, με τον Μίτσελ να βλέπει πως η ομάδα του δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και ελέγξει τον ρυθμό. Κάπως έτσι, στο 25λεπτο γύρισε το 3-5-2 σε 4-4-2 με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν και να ξεθαρρεύουν.





Ο Ουί-Τζο ήταν εκτός κλίματος του αγώνα, ο Καμαρά πάλευε μόνος στην επίθεση με τους Κούντε-Μπουχαλάκη να κάνουν εξαιρετικό ματς και να βοηθάνε σημαντικά. Ο Καμαρά έβγαλε στην περιοχή τον Ρέαμπτσουκ στο 33’ αλλά η σέντρα του τελευταίου ήταν κακή, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αφρικανός φορ του Ολυμπιακού πήγε να γεμίσει, με τη σέντρα του να… μετατρέπεται σε σουτ από το ανάποδο φάλτσο, καταλήγοντας στη συμβολή της εστίας! Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου δε, ο Κούντε απείλησε με ωραίο σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Μαγκομενταλίγιεφ είχε την απάντηση.






Ο Ολυμπιακός είχε ισορροπήσει, είχε βάλει φρένο στον ρυθμό που προσπαθούσαν να επιβάλουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ήταν πλέον ακίνδυνοι και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μπροστά, αλλά τα χαλούσαν μόνιμα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο Μίτσελ πόνταρε στην εμπειρία για να «κλειδώσει» το μηδέν πίσω και έριξε στο ματς τους Μαρσέλο, Βαλμπουενά.

Ο Ντόι ήταν εξαιρετικός, ο Εμβιλά που μπήκε… κλείδωσε το κέντρο και περιόρισε τις «κατεβασιές» των γηπεδούχων. Το ματς πήγαινε σβηστά για 0-0, σκλήρυνε προς το φινάλε και ο Μίτσελ σκέφτηκε μήπως χτυπήσει στο φινάλε για να «κλέψει» το τρίποντο και να μείνει ζωντανός στη μάχη ακόμη και της 2ης θέσης. Έριξε Ινμπόμ και Γκάρι, αλλά ήταν… αργά με τον Ολυμπιακό να μένει στο 0-0 με την Καραμπάγκ εκτός έδρας.

MVP: Ο Ντόι θα πάρει δικαιωματικά τον τίτλο του κορυφαίου του αγώνα! Λίγες ημέρες νωρίτερα στο ντεμπούτο του στη Super League έπαιξε ένα ημίχρονο, πέτυχε αυτογκόλ και αρκετοί έτρεξαν να τον… φάνε! Σήμερα, στο Αζερμπαϊτζάν έκανε εμφάνιση πολύπειρου και ποιοτικού στόπερ, με αποκορύφωμα το απίθανο κόψιμο στον Ζούμπιρ στο 65’.

Η σφυρίχτρα: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα ο Άγγλος, Γκρεγκ Πόουσον που έκανε μια καλή διαιτησία.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ: Μαγκομενταλίγιεβ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Μπ. Χουσεϊνοβ, Ζαφαργκουλίεβ (85' Μπαϊράμοβ), Γκαράγιεβ (68 Ρομαό), Αλμέιδα (68' Γιάνκοβιτς), Οβόσου (85' Α. Χουσεϊνοβ), Σεϊντάεβ, Κάντι (62' λ.τρ. Όζομπιτς), Ζουμπίρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Μπουχαλάκης (86' Ίνμπομ Χουάνγκ), Κούντε (69' Εμβιλά), Μπιέλ (60' Βαλμπουενά), Βρουσάι (86' Γκάρι Ροντρίγκες), Ουί Τζο (60' Μαρσέλο), Αμπουμπακάρ Καμαρά.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εξαφάνισαν τα εισιτήρια για τη μάχη με τη Λουντογκόρετς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Βγαίνουν σήμερα (5/12) στις 16:00 τα εισιτήρια με Πλζεν - Ξεκινούν από 20 ευρώ

Την Παρασκευή σε κυκλοφορία τα εισιτήρια που πήρε ο ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς

O «φινετσάτος» Καλάμπρια και η αγκαλιά Μπενίτεθ-Αλαφούζου: H παρακάμερα της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στη Στουρμ

To Football Meets Data «βλέπει» Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ως δεύτερο πιο πιθανό ζευγάρι στα νοκ άουτ του Europa League

«Να πάει στα αποδυτήρια να ζητήσει συγγνώμη»: Χαμός στην Ολλανδία μετά τις χειρονομίες του Έντβαρντσεν στον Στίλερ

Πιθανό το ενδεχόμενο για ένα… ολόκληρο ΟΑΚΑ στο Παναθηναϊκός – Ρόμα

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός νίκησε με τον… τρόπο του Μπενίτεθ, υπερτίμιος ο Σβιντέρσκι»

Δεσύλλας: «Το πήγε εκεί που ήθελε ο Μπενίτεθ, έκανε την δουλειά… σβηστά ο Παναθηναϊκός»

Μπακασέτας: «Έχουμε πολλα περιθώρια βελτίωσης, δεν είναι μάγος ο Μπενίτεθ»