Αλήθεια, ξέρεις τι εννοούμε όταν λέμε κάρι; Στην ουσία η λέξη «κάρι» (curry) αναφέρεται σε ένα μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα. Αναφέρεται όμως και σε ένα συγκεκριμένο είδος πιάτου, που περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, λαχανικά ή όσπρια, τα οποία μαγειρεύονται σε σάλτσα με βάση τα μπαχαρικά και σερβίρονται με ρύζι ή πίτες. Υπάρχουν διαφορετικά κάρι ανάλογα με τη χώρα. Για παράδειγμα, η ινδική, η ταϊλανδέζικη και η ιαπωνική κουζίνα διαθέτουν τα δικά τους κάρι πιάτα, το καθένα με ξεχωριστά συστατικά και μεθόδους παρασκευής.
Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Κάρι: Τι είναι και πώς το χρησιμοποιούμε στην κουζίνα