Έπαθε... Λούτον και επέστρεψε στη League One η Καρλάιλ! Η ομάδα του Πολ Σίμπσον μετά από έναν τρομερό τελικό στο Wembley με αντίπαλο την σκληροτράχηλη Στοκπορτ κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι με 5-4 (1-1 κ.δ. και παράταση) και να επιστρέψει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά το 2014!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του τελικού ανήκε στην Καρλάιλ με τον Γκάρνερ να κάνει μια δυνατή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ και τον Χάνκλιφ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ διατηρώντας το 0-0.

Το Wembley πήρε φωτιά από τους οπαδούς της Καρλάιλ, όταν στο 34' ο Γκόρντον έκανε την επέλαση από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα, η οποία κόντραρε στα πόδια του Χάσεϊ ξεγέλασε τον Χάνκλιφ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 που έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Στόκπορτ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 57' έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ράιτ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας έπειτα από εκτέλεση φάουλ, όμως η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ.

Oι παίκτες του Ντέιβιντ Σάλινορ ενέτειναν την πίεση τους και στο 84' μετά από φάση διαρκείας στην άμυνα της Καρλάιλ ο Ομάρι Πάτρικ πλάσαρε άψογα με συρτό σουτ ισοφαρίζοντας σε 1-1 οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Στο επιπλέον ημίωρο οι δύο ομάδες διαφύλαξαν τα νότα τους με το 1-1 να μένει ως το τέλος και την πρόκριση να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Ρίντελ νικήθηκε στην δεύτερη εκτέλεση από τον Χόλι, οι παίκτες της Καρλάιλ ευστόχησαν στις επόμενες εκτελέσεις χαρίζοντας την περιπετειώδη άνοδο στην ομάδα τους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube