Νικητής στη «μάχη» του πρώτου σκόρερ για το MLS αναδείχθηκε ο Κάρλος Βέλα έναντι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο επιθετικός των Λος Άντζελες FC κέρδισε το «Χρυσό Παπούτσι» με 34 γκολ, ενώ ο Σουηδός των ΛΑ Γκάλαξι ολοκλήρωσε τη σεζόν με 30.

Με αυτή την επίδοση, ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ και της Ρεάλ Σοσιεδάδ σημείωσε και ιστορικό ρεκόρ σκοραρίσματος μέσα σε μία σεζόν (στη regular season) για το MLS. Το προηγούμενο κατείχε από πέρυσι ο Βενεζουελάνος Ζοζέ Μαρτίνεζ της Ατλάντα Γιουνάιτεντ με 31 γκολ, ο οποίος φέτος τερμάτισε τρίτος στον πίνακα των σκόρερ.



Τα 34 γκολ του Βέλα προήλθαν από 31 συμμετοχές, ενώ τα 30 του Ιμπραΐμοβιτς από 29. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Σουηδός σταρ αμφισβήτησε εν μέρει τα πρωτεία του Μεξικανού: «Αν είχα τον ίδιο αριθμό συμμετοχών, θα ήταν διαφορετικά», δήλωσε ο 38χρονος πριν την τελευταία αγωνιστική.



Σε κάθε περίπτωση, οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν «γράψει» αμφότεροι εκπληκτικούς αριθμούς, αφότου μετακόμισαν στο αμερικανικό πρωτάθλημα.

Ο Κάρλος Βέλα έχει 48 γκολ και 22 ασίστ σε 64 παιχνίδια με τους Λος Άντζελες FC, ενώ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει 51 γκολ και 14 ασίστ σε 55 ματς με τους ΛΑ Γκάλαξι.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube