Παράνομη και αντισυνταγματική χαρακτήρισε την διαδικασία άρσης ασυλίας του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζοντας ότι έχει παρέλθει τρίμηνο μέσα στο οποίο το κοινοβούλιο όφειλε να ολοκληρώσει την διαδικασία.

«Έχει παρέλθει το τρίμηνο και άδεια για άρση ασυλίας δεν έχει δοθεί. Είναι παράνομο να έρθουν εδώ» είπε και επικαλέστηκε απόψεις διαφόρων συνταγματολόγων επι του θέματος.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το νομικό επιχείρημα του κ. Κασιδιάρη επιχειρεί να «τορπιλίσει» την πιθανότητα να εμφανιστούν στην Βουλή οι προφυλακισμένοι Μιχαλολιάκος, Χ. Παππάς και Γ. Λαγός και να «δώσουν» ανάλογο σόου με εκείνο που έδωσαν οι επίσης προφυλακισμένοι Γ. Γερμενής και Στ. Μπούκουρας.

Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε ότι η Βουλή θα μπορούσε να καλέσει τον γενικό γραμματέα του κόμματος πριν τις εκλογές και ισχυρίστηκε ότι «δεν το κάνατε γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση με όσα θα έλεγε» κάλεσε τέλος την κυβέρνηση «να σταματήσει να μας πολεμάει με βρώμικα μέσα και να μας αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα».

Πάντως, κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Κασιδιάρη εξηγώντας ότι δεν υπολογίζεται το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων κατά τις οποίες η Βουλή έμεινε κλειστή για την διεξαγωγή των εκλογών.

Υπό αυτά τα δεδομένα, την ερχόμενη Τετάρτη θα διεξαχθεί κανονικά η συζήτηση και η ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού προκειμένου να τους ασκηθούν διώξεις για παράνομη οπλοκατοχή.

Πλέον, αναμένεται μόνο η απόφαση του εισαγγελέα φυλακών για το αν θα δώσει την άδεια στους τρεις προφυλακισμένους να παραστούν και να τοποθετηθούν στην ολομέλεια. Το γεγονός όμως ότι ήδη έχει δώσει σχετική άδεια στους επίσης προφυλακισμένους Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα δημιουργεί «δεδικασμένο» και για την συγκεκριμένη περίπτωση.


Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής