Το συνολικό πόσο των 3,065 εκατ. ευρώ καταβάλλεται από σήμερα μέσω του Οίκου Ναύτη, σε χιλιάδες Έλληνες ναυτικούς.

Συγκεκριμένα σήμερα 2.160 ναυτικοί θα λάβουν το επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, συνολικού κόστους 1,840 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει να καταβάλλεται και το επίδομα ανεργίας συνολικού ύψους 1,225 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά 3.500 περίπου άνεργους ναυτικούς.

Εξάλλου την επόμενη εβδομάδα η διοίκηση του Οίκου Ναύτη θα συνεδριάσει προκειμένου να καθορίσει το συνολικό πόσο που θα απαιτηθεί για την χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού 800 ευρώ και σε άλλες κατηγορίες ναυτικών που εντάχθηκαν στο μέτρο με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 1ης Μαΐου 2020.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, «με την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού, αλλά και την παράλληλη καταβολή του επιδόματος ανεργίας η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες ναυτικούς οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επίθεση στην Ακρόπολη: Ο 60χρονος είχε επιτεθεί με μαχαίρι και στο Σύνταγμα - Πιο σοβαρά ο ένας από τους δύο τουρίστες

Θεσσαλονίκη: Τραυματισμός φύλακα του ΟΑΣΘ από χτύπημα με βαριοπούλα - Δύο συλλήψεις

Λεωφορείο στο Βιετνάμ πήρε φωτιά – Επτά νεκροί και πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη - Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίες

Σήμερα στη Βουλή οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Κεραμέως: «Τέλος σε μια κοινωνική αδικία 10 ετών»

Νέο πλαίσιο για ηλεκτρικά πατίνια από σήμερα: Απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 17 ετών και υποχρεωτική ασφάλιση

Δέκατο κύμα επιθέσεων των ΗΠΑ στο Ιράν - Η Τεχεράνη επιτίθεται σε κράτη του Κόλπου, και σε 2 τάνκερ στο Ορμούζ

Ώρα πληρωμών: Πότε μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς οι συντάξεις

Το crash test της ΔΕΘ, η στρατηγική μίας κάλπης, η συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η αόρατη απειλή πάνω από τη Γη: Η διαστημική ρύπανση φτάνει σε κρίσιμο σημείο