Σε σκιά μιας 26χρονης έχει μετατραπεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια 35χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών για απειλή μέσω επίμονης παρακολούθησης (stalking). Προηγήθηκε μήνυση της νεαρής γυναίκας που οδήγησε την υπόθεση στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα όλα ξεκίνησαν το 2022 με την αποστολή μηνυμάτων μέσω κοινωνικών δικτύων, τα οποία με τον καιρό έγιναν εκατοντάδες. Παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις και τα «μπλοκαρίσματα» σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές -ακόμη και συστάσεις που του έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. όπου απευθύνθηκε η καταγγέλλουσα- ο ίδιος συνέχιζε να δημιουργεί τρόπους επικοινωνίας, ζητώντας επίμονα ανταπόκριση και εκφράζοντας επιθυμία για σχέση -ακόμη και για γάμο.

Αγνοώντας πλήρως τη βούληση της γυναίκας, ο 35χρονος, όπως κατέθεσε η ίδια, την παρακολουθούσε συστηματικά, την επισκεπτόταν στον χώρο εργασίας της (παρουσιαζόμενος ως πελάτης), στο γυμναστήριο κι έξω από το σπίτι της. Όπως κατέθεσε η 26χρονη, ο άντρας έφτασε στο σημείο να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη από άλλη πόλη.

Στη μήνυση που υπέβαλε η ίδια, προσκόμισε 90 σελίδες με μηνύματα που απέστειλε ο άντρας στο κινητό της τηλέφωνο. «Σε κάθε απόρριψη η συμπεριφορά του γινόταν πιο έντονη», ανέφερε ο εργοδότης της 26χρονης, καταθέτοντας ως μάρτυρας.

Στην απολογία του, ο 36χρονος παραδέχτηκε ότι ίσως ήταν πιο επίμονος απ’ όσο έπρεπε και ότι αναζητούσε τη γυναίκα στη δουλειά και στο σπίτι της, επειδή τον ενοχλούσε που δεν του απαντούσε. «Θα πληρώσω γι’ αυτό που έκανα», ανέφερε -μεταξύ άλλων- στην απολογία του.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή υπό τους όρους να μην πλησιάζει την 26χρονη σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων και της απαγόρευσης επικοινωνίας μαζί της.

Πηγή: www.skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σεισμός στη Σκιάθο, αισθητός και στην Αττική

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 89χρονος πιστολέρο φεύγει από τον ΕΦΚΑ Κεραμεικού

Η καραμπίνα του 89χρονου που σκόρπισε τρόμο σε Κεραμεικό και Λουκάρεως - Πήγε με ταξί από το ένα σημείο στο άλλο

Απίστευτο: Ο 89χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού «χτύπησε» μετά στο Εφετείο - 5 τραυματίες

89χρονος μπήκε με καραμπίνα στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και άρχισε να πυροβολεί - Τραυματίστηκε υπάλληλος

Πώς απαντά ο Τζίμι Κίμελ στις νέες προτροπές του Τραμπ για την απόλυσή του

Shakira: Νεκρός εργαζόμενος λίγο πριν τη συναυλία-υπερπαραγωγή στο Ρίο. Όσα συνέβησαν στις προετοιμασίες

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αποφάσισε για Λιβύη και κινητοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο

Συμμαχία στη Βουλή για τις υποκλοπές

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα - Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία