Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγή, Ηλία Παναγιώταρο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του πραξικοπηματία Νίκου Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που δικάζονται παράλληλα ως μέλη της ηγετικής ομάδας σε εγκληματική οργάνωση, ήταν απόντες από το δικαστήριο που τους κήρυξε ενόχους για άσκοπους πυροβολισμούς.

Η υπεράσπιση των δύο πρώην βουλευτών ζήτησε την απαλλαγή τους επικαλούμενη "νομική πλάνη" καθώς όπως ανέφεραν οι συνήγοροι, οι εντολείς τους "θεώρησαν πως δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους", αφού "σε περιοχές της χώρας οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμο".

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι ανέφεραν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, όπου πήγαν και είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων οι δύο τότε βουλευτές. Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί βρήκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες που συνελέγησαν και μετά τις βαλιστικες εξετάσεις εντοπίστηκε πως είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος

Η Έιμι Άκτον έγινε η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης στο Οχάιο