Τρεις πυροσβέστες από το Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ το πρωί της περασμένης Τρίτης, λίγες μόνο βδομάδες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν ένας γερανός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ασκήσεων ασφαλείας που πραγματοποιούσαν.

Αν και οι αρχές διευκρίνισαν ότι οι τρεις πυροσβέστες δεν συμμετείχαν σε άσκηση ασφαλείας που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι φίλοι των τριών πυροσβεστών ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επέβαιναν σε έναν γερανό που ήταν τοποθετημένος πάνω σε πυροσβεστικό όχημα ο οποίος κατέρρευσε στο λιμάνι Χαμάντ της πρωτεύουσας του Κατάρ κατά τη διάρκεια μιας ξεχωριστής εκπαιδευτικής άσκησης η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα τρία θύματα ήταν υπήκοοι του Κατάρ και του Κουβέιτ, ωστόσο στη συνέχεια έγινε γνωστό πως και οι τρεις πυροσβέστες ηλικίας 30 ετών ήταν Πακιστανικής καταγωγής.

Περίπου δύο εκατομμύρια μετανάστες εργάτες, κυρίως από τη νοτιοανατολική Ασία, ήρθαν στο Κατάρ για να βοηθήσουν στην κατασκευή της υποδομής για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, δεκαπέντε ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και των παλαιστινιακών εδαφών έστειλαν δυνάμεις ασφαλείας και εμπειρογνώμονες στο Κατάρ για τις ασκήσεις ασφαλείας Watan, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αισιοδοξία για Νεϊμάρ μετά τις δηλώσεις του Αντσελότι: «Είναι στο σωστό δρόμο, πρέπει να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο»

Σουάρεζ: «Αν με χρειαστεί η εθνική Ουρουγουάης θα είμαι εκεί»

Έλαβε τη νορβηγική υπηκοότητα και δηλώνει «παρών» για το Μουντιάλ ο Χάικιν της Μπόντο/Γκλιμτ

Μουντιάλ: «Εκτοξεύτηκαν» οι τιμές εισιτηρίων – Στα 10.990 δολάρια ο τελικός

Εκτός Μουντιάλ ο Ευαγγέλου-Οι διαιτητές για τη διοργάνωση της Βόρειας Αμερικής

Ρομάριο: «Η Βραζιλία μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ, με τον Αντσελότι αποκτήσαμε ξανά αυτοπεποίθηση»

Ντοναρούμα για το περιβόητο πριμ: «Κανείς δεν ζήτησε τίποτα από την ομοσπονδία της Ιταλίας»

Έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ομοσπονδία της Βραζιλίας ο Αντσελότι

Από τον παράδεισο στην κόλαση: O Λούντγκρεν βοήθησε τη Σουηδία να πάει Μουντιάλ και θα το χάσει λόγω ρήξης αχιλλείου!

Υπουργός Αθλητισμού Ιράν: «Λίγες οι πιθανότητες συμμετοχής στο Μουντιάλ, η κυβέρνηση θα αποφασίσει»