Μια που ταλαιπωρούμαστε να διοργανώσουμε κάθε χρόνο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ας το καταργήσουμε. Έτσι κι αλλιώς κάτι τέτοιο ισχύει για όλους τους υπολοίπους πλην του Παναθηναϊκού. Ήταν το 6ο σερί Κύπελλο για τους «πράσινους», το 18ο συνολικά με τον δεύτερο στη λίστα να έχει τα μισά, ενώ με την πρώτη κούπα της χρονιάς ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το απίστευτο σερί κατάκτησης τίτλου του που έχει αρχίσει το 1996…

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Και για να το πάρει ο Παναθηναϊκός διέσχισε το δυσκολότερο δυνατό μονοπάτι: πριν νικήσει τον Άρη στην έδρα του είχε αποκλείσει τον «αιώνιο» αντίπαλό του στο ΣΕΦ. Με άλλα λόγια δεν έχει μείνει άλλος τρόπος να το πάρει. Ας το πούμε ξανά, καταργήστε το.

Για το ματς, τώρα, η εξέλιξη του οποίου δεν μας έκανε σοφότερους. Γνωστό ήταν ότι ο Άρης θα προσπαθούσε να ρίξει τον ρυθμό για να προσπαθήσει να παρασύρει στο επίπεδό του τον Παναθηναϊκό, γνωστό επίσης ότι στον χαμηλό ρυθμό οι πιο πολύτιμοι παίκτες του Πασκουάλ είναι ο Καλάθης, ο Μπουρούσης, ο Τζεντίλε και ο Χαραλαμπόπουλος. Ο πρώτος γιατί είναι ο μόνος κουμανταδόρος της ομάδας με καθαρή σκέψη, οι άλλοι τρεις διότι μπορούν ποστάροντας χαμηλά να προσφέρουν σκαλοπάτι στην επίθεση της ομάδας.

Το λες, λοιπόν, κι έτσι: ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί ο κουμανταδόρος του ήταν σε εξαιρετική μέρα και δεν καθάρισε από νωρίς ή επέτρεψε στον Άρη να μιμηθεί τους οπαδούς του και να επιχειρήσει ντου στο ματς με μακρινά σουτ επειδή οι άλλοι τρεις που προαναφέραμε ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Με εξαίρεση δύο – τρία λεπτά του Ιταλού στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Αν το 7 στα 29 που είχε ο γηπεδούχος ήταν καλύτερο μπορεί και να είχε το παιχνίδι ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον…

Και μια κουβέντα για το αίσχος. Συζητιόταν ή τουλάχιστον ψιθυριζόταν ο κίνδυνος να γίνει μπάχαλο ο τελικός πολλές μέρες πριν. Και χαμπάρι να μην το είχε πάρει κανείς από τους έχοντες την ευθύνη της διοργάνωσης δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτό ότι το πράγμα ξεφεύγει από νωρίς το μεσημέρι. Αλλά μέχρι να πάει παρά δέκα δεν ασχολήθηκε άνθρωπος. Άσχετοι ή βλάκες, πάντως ανίκανοι να διοργανώσουν ένα τόσο σπουδαίο ματς.

Λογική λοιπόν η απόλυτα ντροπιαστική εικόνα της απονομής εν μέσω φωτοβολίδων και ιπτάμενων καρεκλών, λογικό το απόλυτο ξεφτίλισμα του ελληνικού μπάσκετ που βλέπει όλη την Ευρώπη να στήνει γιορτές και αυτό είναι καταδικασμένο αιώνια στο δικό του Βιετνάμ!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube