Ο Παναθηναϊκός έκανε μια τεράστια αντροπή από το -17 κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και πήρε τελικά τη νίκη με 86-83. Ο προπονητής του, Όντεντ Κάτας, δήλωσε χαρούμενος μετά τη λήξη του αγώνα για την αντίδραση της ομάδας του μετά τα όσα ειπώθηκαν στην ανάπαυλα και για τον χαρακτήρα που έδειξε.

Αρχικά δήλωσε για το ματς: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο αντιδράσαμε στο δεύτερο μέρος. Αντιμετωπίσαμε μια σπουδαία ομάδα με πολλή ποιότητα, στο πρώτο μέρος δεν μπορούσαμε να τους ελέγξουμε, είχαμε μόλις τρεις ασίστ. Μιλήσαμε όμως στο ημίχρονο και είμαι χαρούμενος για το δεύτερο εικοσάλεπτο. Προσπαθήσαμε, κάναμε σπουδαία δουλειά στην άμυνα και δείξαμε χαρακτήρα».

Για την αντίδραση μετά την ήττα από την Μπασκόνια είπε: «Το πρόγραμμα, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους, οδηγεί σε σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορείς να μεταφέρεις πράγματα από το ένα ματς στο άλλο. Χρειάζεται ένταση και ενέργεια, απέναντι στη Μπασκόνια δεν είχαμε αυτοπεποίθηση. Απόψε κάποιες άμυνες μας την έδωσαν, κάθε ματς είναι διαφορετικό για να βρεις τον ρυθμό και να πάρεις το μομέντουμ. Πρέπει να μαθαίνεις να αντιδράς, να μένει η ομάδα μαζί. Ήμασταν θετικοί στον πάγκο μετά από το πρώτο μέρος, μείναμε στο πλάνο μας και χαίρομαι».

Για την αποψινή απόδοση των παικτών του και την επιστροφή του Νέντοβιτς: «Η συνολική αντίδραση ήταν σπουδαία, δεν πρέπει να μιλήσουμε για έναν παίκτη, αλλά για την ομάδα. Είμαι χαρούμενος και για τον Σέλβιν Μακ, για τον Παπαγιάννη, για τον Μπέντιλ, για τον Παπαπέτρου, όποιος πάτησε το παρκέ στο δεύτερο μέρος έκανε τη δουλειά, πάλεψε για το ριμπάουντ, ο Χεζόνια έβαλε μεγάλα σουτ, έστω κι αν έκανε το πέμπτο του φάουλ. Πρέπει να μάθουμε από αυτό που συνέβη απόψε. Είμαι επίσης χαρούμενος για την επιστροφή του Νέντοβιτς, μας έλειψε εντός κι εκτός παρκέ. Συγκεντρώνει την προσοχή της αντίπαλης άμυνας, κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς. Το πιο σημαντικό για εκείνον είναι να μείνει υγιής. Παίξαμε με σπουδαίες ομάδες στη EuroLeague, μας έλειψε στο κομμάτι της επίθεσης».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γουόκαπ: «Πάντα είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι το ντέρμπι αιωνίων»

Ζέρβας: «Τα κρυφά χαρτιά του Ολυμπιακού στο ντέρμπι - Παιχνίδι τακτικής από πλευράς Παρτίζαν για Τζόουνς»

Πετρίδης: «Σημαντικό να έχει διάρκεια και ένταση στην άμυνα ο Παναθηναϊκός»

Χολμς: «Δεν βλέπω την ώρα να παίξω ξανά μπροστά στον κόσμο μας»

Μένουν στον Παναθηναϊκό AKTOR ο Γιούρτσεβεν και ο Φαρίντ

Αταμάν: «Από τις κορυφαίες ομάδες στη Euroleague ο Ολυμπιακός - Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το ματς για τους οπαδούς»

Παναθηναϊκός: Απρόοπτο με Γκραντ ενόψει ντέρμπι - Παίζει κανονικά ο Σλούκας

Κάνει σκέψεις για Καμπόκλο η Παρτίζαν - Τι σημαίνει για… Ταϊρίκ Τζόουνς και Ολυμπιακό

Βεζένκοφ: «Το ντέρμπι δίνει μία εβδομάδα ψυχολογία στον νικητή, ο ηττημένος το σκέφτεται λίγο παραπάνω»

Μπαρτζώκας: «Πριν χρόνια φάνταζε μακρινό όνειρο οι ελληνικές ομάδες να είναι τόσο καλές» - Τι είπε για Τζόουνς