Ο Όντεντ Κάτας δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θέλει να δει τον Γουένιεν Γκέιμπριελ να αποχωρεί από τη Μακάμπι. Ο σέντερ από το Νότιο Σουδάν είναι μεταξύ των παικτών που ενδιαφέρουν έντονα τον Παναθηναϊκό για να καλύψει το κενό του Ματίας Λεσόρ.

«Δεν θέλω να φύγει. Αν υπάρχουν προτάσεις, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε. Δεν θεωρώ πως η κατάστασή μας είναι τέτοια που μπορούμε να αφήνουμε παίκτες, γιατί θέλουμε περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερο ροτέισον. Δεν μπορώ να σχολιάσω όσα είπε ο κόουτς Αταμάν, εμείς πρέπει να αποφασίσουμε για μας», τόνισε ο προπονητής της Μακάμπι μετά τη βαριά ήττα από την Χάποελ Ιερουσαλήμ (101-84) στο πρωτάθλημα Ισραήλ.

Ο Γκέιμπριελ είναι 27 ετών, ύψους 2,06μ. και ταιριάζει στο προφίλ του ψηλού που ψάχνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θέλει να αποκτήσει έναν σέντερ που πρωτίστως θα είναι καλός αμυντικός. Μάλιστα, υπήρξε συμπαίκτης του Κέντρικ Ναν στους Λέικερς. Γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1997 στο Χαρτούμ στο Σουδάν, αλλά έφυγε σε μικρή ηλικία ως πρόσφυγας στις ΗΠΑ, όπου φοίτησε και στο κολέγιο του Κεντάκι. Από το 2019 ως το 2024 είχε μικρά περάσματα από ομάδες του ΝΒΑ, μετρώντας σε 166 εμφανίσεις 4,4 πόντους και 3,4 ριμπάουντ σε 12,9 λεπτά κατά μέσο όρο.

Το καλοκαίρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Μακάμπι και παρότι έχασε τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν με τραυματισμό, έχει 5,8 πόντους, 4,7 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1,1 τάπες σε 15:06 κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, σε 9 εμφανίσεις.

Με το Νότιο Σουδάν συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2023 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024. Στο Παρίσι είχε 5,7 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 2 τάπες σε 22,7 λεπτά κατά μέσο όρο.

Σημειώνεται πως για να πάρει ο Παναθηναϊκός τον Γκέιμπριελ ή οποιονδήποτε παίκτη από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας, έχει προθεσμία να το κάνει ως τις 25 Δεκεμβρίου, ειδάλλως κλείνει το «παράθυρο» και θα μπορεί να κάνει προσθήκη μόνο εκτός Ευρωλίγκας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η πρώτη αντίδραση Γιαννακόπουλου μετά την απόφαση για την προφυλάκιση Λιόλιου

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Τι σημαίνει η προσωρινή κράτηση για Λιόλιο, Μαυραγάνη και Παπαπέτρου και πόσο μπορεί να διαρκέσει

Συνήγορος Λιόλιου: «Δεν ελήφθη υπόψη ο αλγόριθμος διαιτησίας - Ποινικοποιούνται η φιλία και οι κοινωνικές σχέσεις»

Φασούλας: «Η πλέον σκοτεινή περίοδος για το ελληνικό μπάσκετ - Να επεκταθεί η έρευνα στις εκλογές της ΕΟΚ»!

Δικηγόρος Λιόλιου: «Συγχαρητήρια σε όσους εργαλειοποιησαν τη δικαιοσύνη - Είναι αθώος»

Προφυλακίστηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος, μαζί και ο συνεργάτης του Γιώργος Μαυραγάνης!

Οι αποφάσεις του νέου ΔΣ της ΕΟΚ: «Σεβασμός στη Δικαιοσύνη, διασφάλιση αξιοπιστίας, τομές για την εξυγίανση»

Δορκοφίκης: «Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ οφείλει να υποβάλει σύσσωμο την παραίτησή του»

Ο Περικλής Δορκοφίκης αντικαταστάτης του Λιόλιου στο ΔΣ της ΕΟΚ

Συγκινήθηκε η Ερντέμ μιλώντας για τη μητέρα και την αδελφή της στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού