Είναι από τους παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Όντεντ Κάτας μπορεί να υποχρεώθηκε να σταματήσει την καριέρα του στα 28 του, αλλά λίγους μήνες νωρίτερα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό έχοντας 17 πόντους στον τελικό της Θεσσαλονίκης απέναντι στην παλιά του ομάδα, τη Μακάμπι.

Πλέον από τη θέση του προπονητή οδηγεί την εξαιρετική ομάδα του Ισραήλ στο Ευρωπαϊκό U20 φτάνοντας ήδη μέχρι τα προημιτελικά. Ο 42χρονος τεχνικός μίλησε στο sportfm.gr με νοσταλγία για τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό κι έπλεκε το εγκώμιο της Εθνικής Νέων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Όντεντ Κάτας στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Μετράτε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Τελικά πόσο μακριά μπορεί να πάει το Ισραήλ σε αυτή τη διοργάνωση;
«Μπορούμε να ονειρευόμαστε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Είμαστε αήττητοι σε τέσσερα δύσκολα παιχνίδια και έχουμε κερδίσει δυνατούς αντιπάλους».

-Η Ιταλία σάς δυσκόλεψε αρκετά στους «16»…
«Αρχίσαμε άσχημα, αλλά αντιδράσαμε. Η Ιταλία επέστρεψε πολλές φορές στο παιχνίδι, αλλά δείξαμε χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Ξέραμε πως θα έχουν καταστρώσει πλάνο για να περιορίσουν τον Μπλατ, αλλά βρήκαμε τρόπο να σκοράρουμε. Εκείνος αξιοποίησε τους συμπαίκτες του κι εκείνοι τιμώρησαν τον αντίπαλο για τις βοήθειες που έστελνε στον βασικό μας σκόρερ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μας».



-Και τώρα μπροστά σας η Ισλανδία. Πώς περιμένετε τον προημιτελικό;
«Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δεν έχει σημασία ότι έχουμε κάνει 4/4 ως τώρα. Η Ισλανδία είναι καλύτερη ομάδα από ό,τι μπορεί να… φαίνεται. Παίζει πολύ επιθετικά, έχει έναν πολύ ψηλό σέντερ (σ.σ. Χλίνασον) και συν τοις άλλοις το ματς για μας θα είναι αύριο στις 14:30, οπότε δεν έχουμε πολλή ώρα για ξεκούραση. Πιστεύω πάντως θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι διεκδικήσουμε την πρόκριση στην τετράδα».

-Τι γνώμη έχετε για την ελληνική ομάδα; Την είχατε αντιμετωπίσει σε ένα φιλικό στην Ιταλία πριν από λίγες εβδομάδες…
«Ήμασταν τυχεροί να κερδίσουμε τότε (81-68), αλλά ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Η ελληνική ομάδα είχε απουσίες (σ.σ. Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη, Χρηστίδη) και είχε φτάσει στην Ιταλία λίγες ώρες πριν το παιχνίδι. Είχα πει και στους παίκτες μου τότε πως δεν φάνηκε η πραγματική δυναμικότητα της Ελλάδας. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες, με πολύ ταλέντο και είναι ένα καλό σύνολο και καλά δουλεμένο από τον προπονητή».

-Πώς νιώθετε επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά τα χρόνια σας στον Παναθηναϊκό;
«Είναι υπέροχα να γυρίζω στην Ελλάδα. Πάντα θα τη νιώθω σαν το δεύτερο σπίτι μου. Πέρασα φανταστικές στιγμές εδώ με τον Παναθηναϊκό και κατέκτησα την Ευρωλίγκα. Ήταν το highlight της καριέρας μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

-Θα θέλατε κάποια στιγμή να δουλέψετε και σαν προπονητής στην Ελλάδα;
«Μακάρι (γέλια). Αλλά όπως και να’ χει, θα ήμουν χαρούμενος να επιστρέψω στην Ελλάδα για οποιονδήποτε λόγο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube