Μεγάλη αυτοκτονία για την Μπασκόνια!

Οι Βάσκοι ηττήθηκαν 84-79 στη Βιτόρια από την αποκλεισμένη Ζαλγκίρις, με αποτέλεσμα να πέσουν στο 17-13 και πλέον να περιμένουν με μειονέκτημα έδρας στα playoffs μία εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Ρεάλ Μαδρίτης!

Εάν, δηλαδή, ο Ερυθρός Αστέρας νικήσει την Νταρουσάφακα, τότε η ομάδα του Αλόνσο θα τερματίσει όγδοη, ενώ σε περίπτωση ήττας των Σέρβων τότε έβδομη. Από την άλλη και ύστερα από αυτή την εξέλιξη, οριστικά ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, ενώ ο Παναθηναϊκός Superfoods τη Φενέρμπαχτσε.

Ντέρμπι ήταν η αναμέτρηση στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια (14-12), αλλά τη Ζαλγκίρις να πατάει το… γκάζι στο τέλος και να το κλείνει στο +5 (16-21). Στη δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες ήταν μαζί μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με τους Λιθουανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 41-40.

Ίδια ήταν η εικόνα του παιχνιδιού μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (51-54). Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους ήταν καταιγιστικοί, με αποτέλεσμα το τέλος της περιόδου να του βρει στο +12 (56-68)! Οι Λιθουανοί διατηρούσαν την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό μέχρι τα μισά (59-70), ώσπου η Μπασκόνια έδειξε σημάδια… ζωής και μείωσε στους πέντε (69-74). Ο Γιανκούνας κρατούσε μόνος του τους φιλοξενούμενους μπροστά, οι οποίοι ήταν στο +7 (74-81) στο 1:30’’ πριν τη λήξη. Ο Μπομπουά… αφυπνίστηκε και με ένα δικό του 5-0 μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (79-81) στα 56’’, ωστόσο ο Πάνγκος με ένα μεγάλο τρίποντο έκοψε τα… φτερά των Βάσκων και έτσι η Ζαλγκίρις πήρε τη νίκη με το τελικό 84-79.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 40-41, 56-68, 79-84



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πλησιάζει στη Ρεάλ ο Λορέντζο Μπράουν

Αταμάν: «Είμαι τυχερός που έχω τον Σλούκα -Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα»

O Λεσόρ επέλεξε ως αγαπημένη του φάση στη σεζόν το play με τον Γκριγκόνις στη νίκη του Παναθηναϊκού στο Μονακό!

Το απίθανο «πόστερ» κάρφωμα του Λεσόρ στον Πουαριέ αναδείχθηκε «πτήση» της σεζόν στην Euroleague

Η Euroleague θυμίζει στον κόσμο 4 clutch στιγμές του Σπανούλη σε Final Four ενόψει Βερολίνου

Τζένεραλ μάνατζερ Φενέρμπαχτσε: «Τυχεροί που πέφτουμε πάνω στον Παναθηναϊκό»

Χουάντσο: Hταν λες και έπαιζα με 7 κιλά παραπάνω - Aπό τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο Game 5

Καλάθης: «Η καρδιά μου θα είναι πάντα στον Παναθηναϊκό, μπασκετικά και συναισθηματικά»

Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»

Η φοβερή τάπα του Ράιτ στον Βέσελι ψηφίστηκε ως η Magic Moment της σεζόν στην Euroleague!