Η πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League μετά τον θρίαμβο με 2-1 επί της Βόλφσμπουργκ δεν στάθηκε αρκετά για να παραμείνει η Ελλάδα στη 17η θέση της κατάταξης της UEFA. Υποχώρησε στην 18η με 23.400 βαθμούς, ωστόσο έχοντας εξασφαλισμένα μίνιμουμ 18 ματς από Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και πλέον ΑΕΚ, υπάρχει ελπίδα να σωθεί η παρτίδα.

Κι αυτό γιατί έμειναν με μόνο μία ομάδα στην Ευρώπη η 14η Δανία (Μίντιλαντ, 27.375), η 15η Κύπρος (Ομόνοια, 27.000), η 16η Σερβία (Ερυθρός Αστέρας, 24.250) και η 17η Ελβετία (Γιουνγκ Μπόις, 23.475), κάτι που επιτρέπει στην Ελλάδα ακόμη και να σκαρφαλώσει στην 14η θέση.

Υπενθυμίζεται πως η 14η θέση συνεπάγεται πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η 15η θέση σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση σημαίνουν πως ο πρωταθλητής θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες και όχι πέντε.

Από τη 18η μέχρι την 28η θέση ο πρωταθλητής συμμετέχει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και δεν υπάρχει πέμπτος εκπρόσωπος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube