Το ψευδοκράτος μετά από σύσκεψη που έγινε υπό τον Μουσταφά Ακιντζί σήμερα, αποφάσισε να επιτρέψει την επιστροφή των Μαρωνιτών (μία από τις θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου) στα χωριά τους στα βορειοδυτικά των κατεχομένων.

Όπως εκτιμούν κύκλοι στη Λευκωσία, πρόκειται για κίνηση στο πλαίσιο της απόφασης της τουρκικής πλευράς να κινηθεί εκτός παραμέτρων του ΟΗΕ, θέλοντας να δείξει καλές προθέσεις και καλή θέληση.

Στη σύσκεψη υπό τον Ακιντζί μετείχε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν και ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα. Οι διαδικασίες για την επιστροφή των Μαρωνιτών θα ξεκινήσουν άμεσα αλλά είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν υπό τουρκική κατοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Μαρωνίτες ως θρησκευτική κοινότητα έχουν αποφασίσει να ενταχθούν στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, όπως οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι, καθώς είναι Χριστιανοί.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το κατοχικό καθεστώς αναμένεται να ανακοινώσει και άνοιγμα μέρους της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου δίνοντας το δικαίωμα σε 16.000 Ελληνοκύπριους να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ηλεκτρικός: Ένα άτομο έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

«Ελπίζουμε ότι ο συνασπισμός μας δεν θα δοκιμαστεί»: Τα μηνύματα Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη

Οι αγρότες έκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη – Η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση και για ΙΧ

Ανοίγουν τα σεντούκια - Χίλια ευρώ για μια χρυσή λίρα

Παπαστεργίου: Πότε θα σταλούν τα «ραβασάκια» για τις παραβάσεις που «έπιασαν» οι ΑΙ κάμερες

Κόντρα Γεωργιάδη-Δούκα στον ΣΚΑΪ: «Απαράδεκτο το rave party πάνω στην εκκλησία» - «Όταν τσικνίζουμε, είναι εντάξει;»

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στον Κεραμεικό

700.000 ευρώ για ένα δίσκο των Beatles – Βινύλια που πωλήθηκαν σε αστρονομικές τιμές

Συλλήψεις σε καφετέριες της Σητείας για τηλεοπτική πειρατεία - Πρόστιμα έως 3.000 ευρώ

Ανατριχίλα: Φωτογραφίες-σοκ του Έπσταϊν να φιλάει και να αγκαλιάζει ανήλικα κορίτσια