Τη δεύτερη νίκη σε τέσσερις αγώνες στον 4ο όμιλο του Europa League, πέτυχε η Φενερμπαχτσέ, που επικράτησε 2-0 της Άντερλεχτ στην Κωνσταντινούπολη. Η τουρκική ομάδα έφτασε τους 7 βαθμούς και παρέμεινε στη δεύτερη προνομιούχο θέση, που δίνει το εισιτήριο της πρόκρισης, ενώ οι Βέλγοι με μόλις έναν βαθμό, έχασαν τις τελευταίες ελπίδες τους και αποχαιρετούν πρόωρα τη διοργάνωση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Φενέρ ήταν ο Βαλμπουενά, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 71’ και έδωσε την ασίστ για το δεύτερο τέρμα του Φρέι στο 74’. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπακάλι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80’.

Το ματς:

Η Φενερμπαχτσέ μπήκε με διάθεση να πιέσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε τέσσερις καλές στιγμές με τους Σλιμανί (1’ και 18’), Αγιού (10’), Καλντιρίμ (19’), αλλά δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Η Άντερλεχτ βρισκόταν περισσότερο σε θέση άμυνας, αλλά όσο περνούσε η ώρα, κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε με τη σειρά της με τον Μακαρένκο (41’) και Ντιμάτα (45+3’), ενώ ενδιάμεσα (43’) είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με τον Τρεμπέλ, που σούταρε στο δοκάρι.

Ίδιος ήταν ο ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά, στην προσπάθειά τους να πετύχουν το γκολ. Ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν, αλλά αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ ήταν οι γηπεδούχοι με τον Βαλμπουενά στο 71’. Ο Γάλλος έκανε σέντρα από αριστερά, ο Αγιού δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας να αιφνιδιαστεί και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Βαλμπουενά έκλεψε τη μπάλα από τον Βράνιες και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Φρέι, ο οποίος έκανε με πλασέ το 2-0. Στο 80’ το έργο των φιλοξενούμενων έγινε ακόμη πιο δύσκολο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπακάλι. Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Φενέρ έφτασε εύκολα στη νίκη με 2-0.

Η βαθμολογία

1. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 9 (8-2)
2. Φενερμπαχτσέ 7 (7-6) *
3. Σπαρτάκ Τρνάβα 3 (2-4)
4. Άντερλεχτ 1 (2-7) *

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Πέμπτη 29/11 (19:55)
Φενερμπαχτσέ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Άντερλεχτ-Σπαρτάκ Τρνάβα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube