Πολλές φορές τα λόγια είναι δύσκολο να περιγράψουν τα συναισθήματα. Ο λαιμός κομπιάζει, οι θύμισες σε μελαγχολούν, απογοητεύεσαι όταν σκέφτεσαι για το πώς θα ήταν η ζωή… αν, όμως στο τέλος πατάς και πάλι στα πόδια σου και χαμογελάς. Με ένα ρίγος συγκίνησης και παράλληλα υπερηφάνειας για αυτό που μόλις έζησες, αλλά και για το μίνι-φιλμ των πεπραγμένων ενός σπουδαίου που μόλις πέρασε μπροστά από τα μάτια σου. Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, αισθάνεται κανείς όταν διαβεί το κατώφλι της εισόδου του μουσείου που έχει δημιουργηθεί στη μνήμα του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ, Ντράζεν Πέτροβιτς.

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ, Νίκος Ζέρβας

Απέναντι ακριβώς από την είσοδο του κλειστού γηπέδου που φέρει το όνομά του στη μνήμη του, οι Κροάτες, σε συνεργασία με την μητέρα του αδικοχαμένου Μότσαρτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Μπιζέρκα, έχουν δημιουργήσει έναν χώρο στολίδι, που κάθε φίλους του μπάσκετ που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να προσπαθήσει να επισκεφθεί. Οι στιγμές θα του μείνουν αξέχαστες. Σπάνιο φωτογραφικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα κάθε λογής, τρόπαια, μετάλλια, τιμητικές πλακέτες, μπάλες, παπούτσια και ο,τιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς πως συνδέεται με τον μεγάλο Ντράζεν είναι εκεί άρτια τοποθετημένο. Να σου θυμίζει το πέρασμα του, τα κατορθώματά του και να σε κάνει να νιώθεις ρίγος.

Στο μουσείο μπορεί κανείς να θαυμάσει σπάνιο υλικό από την πορεία του σε Σιμπένκα, Τσιμπόνα, Ρεάλ, Εθνική Κροατίας, Πόρτλαντ Τρείλ Μπλέιζερς και Νιού Τζέρσι Νετς, τη μπάλα του μεγάλου τελικού στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Όσκαρ Σμιντ, αγάλματα προς τιμήν του, πίνακες, αλλά και ένα ρολόι που σταματημένο στις 17:20, την ώρα που συνέβη το μοιραίο δυστύχημα δηλαδή να σου… κόβει τα πόδια. Το www.sportfm.gr βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει κάποιες από τις εκπληκτικές εικόνες που είδε.









ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μποζίκας: «Σημαντικός ο τρόπος που κερδίζουμε τα παιχνίδια - Έχουμε προσωπικότητες και χαρακτήρα νικητή»

Υπέροχο στιγμιότυπο με τρυφερό τετ-α-τετ Μπαρτζώκα και Βεζένκοφ με τον γιο του Γουίλιαμς-Γκος

Ένταση και σύρραξη στο παρκέ μετά το τέλος του ιταλικού ντέρμπι στο Μιλάνο!

Βιλντόσα και Τζόουνς άλωσαν το Παρίσι και η Παρτίζαν έκανε το 2/2 στην Ευρωλίγκα!

Ο ιταλικός εμφύλιος έγινε προσωπική υπόθεση του Χολ και η Αρμάνι λύγισε με buzzer beater τη Βίρτους

Εντζάι: «Η δουλειά μου είναι να δίνω τη μέγιστη ενέργεια στην άμυνα»

Έστησε εντός έδρας πάρτι 111 πόντων κόντρα στην Μπασκόνια για το 2/2 η Βαλένθια!

Ο ηγέτης Φουρνιέ και οι καθοριστικοί Βεζένκοφ-Μοντέρο: Τα highlights του Ζάλγκιρις-Ολυμπιακός

Έκανε σεφτέ η Χάποελ του Ιτούδη με μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι

Μπαρτζώκας: «Πιστεύουμε ότι ο Μιλουτίνοφ θα παίξει με τον Ηρακλή - Όσο παίρνουμε νίκες, θα βελτιώσουμε τη χημεία μας»