Αντιμέτωπος με κατηγορίες που σε πρώτη φάση πλήττουν το προφίλ του ως πολέμιου της διαφθοράς και μελλοντικά μπορεί να τον βάλουν σε μπελάδες ακόμη και για τη θέση του έρχεται ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA κατηγορείται πως την περίοδο που ήταν γενικός γραμματέας της UEFA είχε χειριστεί με επιείκεια έως χαριστικά την υπόθεση των στημένων αγώνων της Φενέρμπαχτσε την περίοδο 2010/11.

Η Φενέρ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2011 στη διαφορά τερμάτων από την Τραμπζονσπόρ, αλλά λίγο μετά ξέσπασε σκάνδαλο με 36 παράγοντες και παίκτες για χειραγώγηση αναμετρήσεων.

Η UEFA είχε αποβάλει την τουρκική ομάδα από την Ευρώπη για δύο σεζόν, ωστόσο ο Ινφαντίνο κατηγορείται πως επέτρεψε στην τουρκική ομοσπονδία να επιβάλει ηπιότερες ποινές από αυτές που προβλέπονταν από τον δικό της κανονισμό και που ανέφερε ρητά πως θα έπρεπε να υποβιβαστεί.

Η Τραμπζονσπόρ ανακίνησε την υπόθεση με το δικηγόρο της να αναφέρει πως «… ζητάμε να αφαιρεθεί εκείνο το πρωτάθλημα από τη Φενέρ και να απονεμηθεί στην ομάδα μας. Η τουρκική ομοσπονδία παρενέβη τους κανονισμούς και η στάση της UEFA και του Τζιάνι Ινφαντίνο στην υπόθεση είναι ανεξήγητες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube