Κάτοικοι της Βηρυτού φέρεται να επιτέθηκαν σε υποστηρικτές της Χεζμπολάχ το βράδυ της Παρασκευής. Μια πορεία μοτοσικλετών της φιλοϊρανικής οργάνωσης, κυματίζοντας σημαίες και κορνάροντας, πέρασε από τη γειτονιά Σακιγιάτ Αλ-Τζανζίρ στη λιβανική πρωτεύουσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν στους υποστηρικτές της Χεζμπολάχ και τους έδιωξαν, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Το επεισόδιο είναι ενδεικτικό της κοινωνικής ρήξης που επικρατεί στον Λίβανο, καθώς πολλοί Λιβανέζοι πολίτες αισθάνονται ότι η Χεζμπολάχ έχει μετατρέψει τη χώρα σε «όμηρο» της Τεχεράνης, σύροντάς τους σε έναν πόλεμο που δεν επέλεξαν.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων λόγω των επιθέσεων των IDF έχει ξεπεράσει το 1,2 εκατομμύριο, με πολίτες να ενοχοποιούν για τα δεινά τους τη σιϊτική οργάνωση.

Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι συνοικιών της Βηρυτού (Σουνίτες, Χριστιανοί και Δρούζοι) αρνούνται να επιτρέψουν στην οργάνωση να επιβάλλει την παρουσία της στους δρόμους τους.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κρήτη: Κύκλωμα trafficking έφερνε γυναίκες από τη Ρουμανία και τις εξέδιδε – Τρεις συλλήψεις, αναζητείται 31χρονος

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πώς έπαθε ανακοπή» – Οι απολογίες των δύο γιατρών

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Αισθητός στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές

Νέα έρευνα στο σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναζητά η αστυνομία

Νεκρή 58χρονη τουρίστρια από κεραυνό κοντά στη Λίνδο

Τουλάχιστον 5.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε βιαιότητες συμμοριών στην Αϊτή από τον Ιανουάριο

Δήμος Αθηναίων για Γκράβα: Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου στον πρώτο έλεγχο

Γκράβα: Εκκενώθηκε σχολικό συγκρότημα μετά από αναφορά για οσμή αερίου

Δεμένα τα πλοία από τον Πειραιά ως τις 20:00 - Απαγορευτικό απόπλου και από Ραφήνα, Λαύριο

Στο 5,1% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Στο 3,8% σκαρφάλωσε στην Ευρωζώνη