Η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει συχνά. Ρέιντζερς και Σέλτικ ναι μεν έχουν αρκετές απώλειες βαθμών στη φετινή σκοτσέζικη Πρέμιερ Λιγκ, αλλά να συμβεί αυτό την ίδια αγωνιστική, είναι σπάνιο. Κι όμως, συνέβη στο πλαίσιο της 16ης ημέρας του πρωταθλήματος.

Η Ρέιντζερς γνώρισε ήττα-σοκ με 1-0 από την Αμπερντίν στο Άιμπροξ και «γκρεμίστηκε» από την κορυφή. Το γκολ των «Ντονς», που μετρούν τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, πέτυχε ο ΜακΚένα στο 7’. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 33’ λόγω αποβολής του Κοσγκρόουβ, ενώ οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 63’, αφού οι γηπεδούχοι «έχασαν» τον Μορέλος, επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Την ίδια ώρα, η Σέλτικ έπαιζε στο Φιρ Παρκ με αντίπαλο τη Μάδεργουελ. Οι «Κέλτες» προηγήθηκαν στο 13’ με τον Κρίστι και βρίσκονταν κοντά στη νίκη, που θα τους έφερνε στο ρετιρέ, ωστόσο, ήρθε στο 87’ ο Τζόνσον να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους και να γράψει το τελικό 1-1.

Το δώρο των δύο «μεγάλων» του σκοτσέζικου ποδοσφαίρου… ξετύλιξε η Κιλμάρνοκ. Η «Κίλι», χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ξεπέρασε το εμπόδιο της Λίβινγκστον με σκορ 2-0 και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, έναν περισσότερο από Ρέιντζερς και Σέλτικ, με τη δεύτερη να έχει, ωστόσο, έναν αγώνα λιγότερο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκρεγκ Στιούαρτ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα, «πάταγο» έκανε η ουραγός Νταντί, η οποία έφτασε με εντυπωσιακό τρόπο στη δεύτερη φετινή της νίκη, καθώς διέσυρε με σκορ 4-0 τη Χάμιλτον, έχοντας πρωταγωνιστή τον Κένι Μίλερ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ. Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας δεν υπήρξε νικητής, αφού Χιμπέρνιαν και Σεντ Μίρεν ήρθαν ισόπαλες 2-2, ενώ ίδιο σκορ σημειώθηκε και στο άλλο ματς μεταξύ Σεντ Τζόνστον και Χαρτς.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Τετάρτη 5/12
Κιλμάρνοκ-Λίβινγκστον 2-0
(3’, 20’ Στιούαρτ)

Μάδεργουελ-Σέλτικ 1-1
(87’ Τζόνσον - 13’ Κρίστι)

Νταντί-Χάμιλτον 4-0
(27’, 51’, 78’ Μίλερ, 68’ Κούραν)

Ρέιντζερς-Αμπερντίν 0-1
(7’ ΜακΚένα)

Σεντ Τζόνσον-Χαρτς 2-2
(20’ Άλστον, 69’ πεν. Κένεντι - 6’ Ντζουμ, 41’ Μπόζανιτς)

Χιμπέρνιαν-Σεντ Μίρεν 2-2
(56’ Σο, 73’ Πορτέους - 6’ Χάμιλ, 67’ ΜακΓκιν)


Η επόμενη (17η) αγωνιστική:

Σάββατο 8/12 (17:00)
Αμπερντίν-Σεντ Τζόνστον
Σέλτικ-Κιλμάρνοκ
Χάμιλτον-Χιμπέρνιαν
Χαρτς-Μάδεργουελ
Λίβινγκστον-Σεντ Μίρεν

Κυριακή 9/12 (15:30)
Νταντί-Ρέιντζερς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube