Ένα πολυώροφο κτίριο κατέρρευσε την Παρασκευή σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της πρωτεύουσας της Κένυας και εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

Το κτίριο βρισκόταν υπό κατασκευή όταν κατέρρευσε σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στην περιοχή Ιστλί του Ναϊρόμπι, η οποία είναι συχνά γεμάτη με χιλιάδες εμπόρους και κατοίκους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ναϊρόμπι, Ίσα Μοχαμούντ, δήλωσε ότι το κτίριο είχε περισσότερους από δέκα ορόφους υπό κατασκευή. Οι επιχειρήσεις διάσωσης αντιμετώπισαν δυσκολίες, καθώς η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον ατόμων που είχαν αρχίσει να λεηλατούν γειτονικά καταστήματα, προκειμένου να εκκενώσει την περιοχή και να εξασφαλίσει την πρόσβαση των ομάδων έκτακτης ανάγκης.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας ανακοίνωσε ότι οι ομάδες του βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το σημείο και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί να αφήσουν ελεύθερο χώρο, ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να εργαστούν με ασφάλεια.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων αποτελούν επαναλαμβανόμενο πρόβλημα στο Ναϊρόμπι. Οι δημοτικές αρχές που είναι αρμόδιες για την έκδοση οικοδομικών αδειών έχουν κατηγορηθεί ότι δεν διενεργούν επαρκείς ελέγχους, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι κατασκευαστές συμμορφώνονται με τις οδηγίες ασφαλείας και τα κατασκευαστικά πρότυπα.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη

Η Βρετανία εκδίδει οδηγία ετοιμότητας για πόλεμο και μπλακ άουτ: «Να έχετε νερό, τρόφιμα και μετρητά για 3 μέρες»

Από τον Μαρξ στο αβοκάντο: Η ταξική πάλη στο πιάτο μας

Συνελήφθη ξανά η 54χρονη που είχε πάνω από 200 ζώα σε ακατάλληλες συνθήκες στην Θεσσαλονίκη