Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος στις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά με αλλαγές στην κάλυψη της ύλης και ο τερματισμός της διαδικασίας ίδρυσης τέταρτης νομικής σχολής περιλαμβάνονται στις πρώτες πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκαναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μετά την πρώτη επίσκεψη σε υπουργείο που έκανε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενη στις πανελλαδικές, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αιφνιδιάσει κανέναν και συνεπώς θα διατηρήσει «τους κύριους άξονες» του συστήματος εξέτασης που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές της επερχόμενης Γ’ Λυκείου.

Διευκρίνισε όμως ότι η το υπουργείο θα προβεί άμεσα σε διορθωτικές παρεμβάσεις, με έμφαση στον «εξορθολογισμό» της ύλης, σημειώνοντας πως η κάλυψή της «αυτή την στιγμή» δεν είναι εφικτή.

Όσον αφορά τους φετινούς υποψήφιους, η κ. Κεραμέως είπε ότι θα δοθεί παράταση στην κατάθεση μηχανογραφικών σημειωμάτων, δίχως να διευκρινίσει την διάρκεια.

Όσον αφορά το άσυλο, η υπουργός σημείωσε πως η ρύθμιση για κατάργησή του θα ενταχθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, στις 23 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων, προσθέτοντας πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με φορείς όπως η Σύνοδος Πρυτάνεων και η ΠΟΣΔΕΠ.



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη