Σε βάρος της ΔΕΗ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής, μετά τη διαπίστωση εκτεταμένης ρύπανσης από το Τμήμα Ελέγχου Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, στο Κερατσίνι. Ειδικότερα, η ρύπανση προέρχεται από ποσότητες μαζούτ που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα έχει, ήδη, ενημερωθεί η εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η ΔΕΗ ΑΕ καλείται να υλοποιήσει άμεσα την υποχρέωσή της για εκπόνηση μελέτης, σχετικά με τη ρύπανση του υπεδάφους και να υλοποιήσει όλα τα αναγκαία μέτρα και έργα για την εξυγίανσή του, σύμφωνα με τους όρους της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Επιπρόσθετα, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου τόνισε: «Η ΔΕΗ, φαίνεται, έχει συνηθίσει να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Καλούμε τη ΔΕΗ να σταματήσει να αγνοεί τους νόμους και τις αποφάσεις και να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων του Κερατσινίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά», ενώ πρόσθεσε ότι «το πρόστιμο που επιβλήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για τις περιβαλλοντικές παραβάσεις που διαπίστωσαν οι ελεγκτές, μπορεί να είναι «ψίχουλα» για έναν τόσο ισχυρό και κερδοφόρο οργανισμό, στέλνει, όμως, ένα σαφές μήνυμα ότι δεν χαριζόμαστε σε κανέναν».

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής