Με κύκλο εργασιών ύψους 366 εκατ. ευρώ έκλεισε η χρήση 1/5/2015-30/4/2016 για τον Κωτσόβολο, σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε χθες η γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Κατά την προηγούμενη χρήση ο Κωτσόβολος είχε πραγματοποιήσει κύκλο εργασιών ύψους 377 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν κατά την οικονομική χρήση 2015/2016 σε 6,77 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,33 εκατ. ευρώ στη χρήση 2014/2015, ενώ μετά από φόρους τα κέρδη της αλυσίδας διαμορφώθηκαν σε 5,85 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,048 εκατ. ευρώ τη χρήση 2014/2015.

Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις 30/4/2016 σε 19,82 εκατ. ευρώ έναντι 22,36 εκατ. ευρώ στις 30/4/2015, ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται σε 137 εκατ. ευρώ έναντι 161,48 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.

Οι επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία, ύψους 5 εκατ. ευρώ στη χρήση 2015/2016 έχουν οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας. Ετσι, στις 30/4/2016 απασχολούνταν στον Κωτσόβολο 1.198 άτομα έναντι 1.915 ατόμων στις 30/4/2014.

Εξάλλου, κατά τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, το μερίδιο αγοράς του Κωτσόβολου στην εγχώρια αγορά αυξήθηκε κατά 2,4%.

Για την τρέχουσα οικονομική χρήση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2017, το επενδυτικό πλάνο του Κωτσόβολου αναμένεται τα φτάσει τα 8,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει ήδη εγκαινιάσει νέα καταστήματα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, στο Αίγιο, στην οδό Σταδίου και μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε να λειτουργεί νέο κατάστημα στην περιοχή Νομισματοκοπείου, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 319.

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς

«Πάγωσε» η Κεντρική Μακεδονία: Ρεκόρ ψύχους με -5 βαθμούς Κελσίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από 7 Ιανουαρίου 2026

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια