Στις φλόγες παραδόθηκαν τέσσερα σκάφη στη μαρίνα Γουβιών, ένα καταμαράν, ένα εξωλέμβιο, ένα ξύλινο ιστιοπλοϊκό και ένα 20μετρο ιστιοφόρο, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ξέσπασε φωτιά στο τελευταίο και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στα παρακείμενα σκάφη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς που ήταν παρών στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, «η φωτιά εξελίχθηκε πολύ γρήγορα στα διπλανά σκάφη, καθώς έπνεε ένας ελαφρύς άνεμος, αλλά και λόγω των εύφλεκτων υλικών των σκαφών, ενώ για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της συνέβαλαν και το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και το προσωπικό της μαρίνας των Γουβιών».

«Είχαμε ένα άψογο συντονισμό και λειτουργήσαμε όλοι αποτελεσματικά. Καταφέραμε άμεσα να απομακρύνουμε τα διπλανά σκάφη, ενώ το χειρότερο αποφεύχθηκε, καθώς η φωτιά εξελισσόταν σε μία άκρη της μαρίνας και όχι στο μέσον της».

Με τη μέχρι τώρα ενημέρωσή που έχει ο κ. Γεωργαλάς, δεν κινδύνεψαν ιδιοκτήτες και επιβάτες των σκαφών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην επιχείρηση συνέδραμε και το ρυμουλκό σκάφος «Ιωάννης», ενώ οι πληροφορίες φέρουν να απομακρύνθηκαν περισσότερα από 15 σκάφη που ελλιμενιζόταν σε απόσταση αναπνοής από τα φλεγόμενα σκάφη.

Να σημειωθεί πως στη θαλάσσια περιοχή ήδη έχουν τοποθετηθεί προληπτικά πλωτά φράγματα για την προστασία από θαλάσσια ρύπανση μετά το συμβάν.

Η μαρίνα των Γουβιών είναι από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας, καθώς έχει χωρητικότητα 960 σκαφών, με σταθερές και πλωτές προβλήτες.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτική μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή στο Αγρίνιο

Καλλιθέα: Δραματικές στιγμές για τη μητέρα του 15χρονου που σκοτώθηκε στη συμπλοκή – Τον έψαχνε για ώρες στα νοσοκομεία

Εικόνες αποκάλυψης στη Βενεζουέλα: Σκάβουν στα χαλάσματα με γυμνά χέρια

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο, συναγερμός για ρωσική πυραυλική επίθεση

«Υπήρξε αντιπαράθεση, κάλεσαν και ήρθε ένα αυτοκίνητο»: Τι κατέθεσε ο 17χρονος του θανάσιμου τραυματισμού στην Καλλιθέα

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο 35χρονου σε πτήση από την Κύπρο- Δύο έρευνες των βρετανικών αρχών σε εξέλιξη

«Επικηρύχθηκε» για 5,33 ευρώ το κιλό ο λαγοκέφαλος

Υεμένη: Δημοσιογράφος του «Al Arabiya» της Σαουδικής Αραβίας σκοτώθηκε από βόμβα στο αυτοκίνητο του

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο: Κινδυνεύουν σπίτια - Οι φλόγες έφτασαν σε τέντες - Ήχησε το 112

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Σουηδίας στην ευρωπαϊκή υπουργική σύνοδο με το μωρό της