Η πρώτη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος είναι γεγονός, με την ΑΕΚ να έρχεται ισόπαλη 1-1 με την Κηφισιά στη Λεωφόρο για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League!

Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, αφού η Ένωση δεν είχε καλή απόδοση και το πλήρωσε με την πρώτη απώλεια βαθμών, λίγες μέρες μετά την πρόκριση στη League Phase του Champions League. Ο Δικέφαλος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από το ξεκίνημα κόντρα στο σύνολο του Σεμπάστιαν Λέτο που πίεζε ψηλά, ενώ η πρώτη της στιγμή στο ματς ήρθε στο 42ο λεπτό με τον Γιόβιτς.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Βάργκα στο δεύτερο μέρος από τη μαγική ενέργεια του Μαρίν και ενώ όλα έδειχναν ότι θα έφευγε με το διπλό, ο Μπένι που είχε περάσει ως αλλαγή πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης σε μια φάση που οι δύο ομάδες έπαιζαν με 10 εναντίον 10: ο Βαν Άιμα είχε δει δεύτερη κίτρινη για χτύπημα στον Ζίνι, ο οποίος ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου για λίγα δευτερόλεπτα και η Κηφισιά το εκμεταλλεύτηκε στην τελευταία της ζαριά στον αγώνα.

Οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να κλειδώσουν τη νίκη τους μετά το γκολ του Βάργκα και το πλήρωσαν, με αποτέλεσμα πλέον να μετρούν τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Πρώτος βαθμός για την Κηφισιά στη δική της... πρεμιέρα (είχε αναβληθεί ο αγώνας με τον Παναθηναϊκός) που την επόμενη αγωνιστική (3η) αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Από την άλλη, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες έχουν ενδιάμεσα υποχρεώσεις για το Superbet Κύπελλο Ελλάδας, μιας και η Ένωση μονομαχεί εκτός έδρας με τον Νέστο Χρυσούπολης (02/09, 17:00) και η Κηφισιά φιλοξενείται από τη Μαρκό (02/09, 17:30).



Στο μυαλό του κόουτς:

Διάταξη 4-2-3-1 για την Κηφισιά από τον Σεμπάστιαν Λέτο. Στο τέρμα ο Ραμίρες, με δεξί μπακ τον Σόουζα, αριστερό τον Αμπάντα και στόπερ τους Βαν Άιμα και Ζολιμπουά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Ρουκουνάκης και Γιάγκνε, που είχαν μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο τον Πόμπο, ενώ στα δεξιά κινούνταν ο Ζέρσον Σόουζα και αριστερά ο Αντόνισε, με σέντερ φορ τον Σαγάλ.

Σχηματισμός 4-4-2 από τον Μάρκο Νίκολιτς για την ΑΕΚ, που είχε στη σύνθεσή της μόλις αλλαγή σε σχέση με τη ρεβάνς κόντρα στη Λέφσκι. Στην εστία ο Στρακόσα, με δίδυμο κεντρικών αμυντικών τους Μουκουντί και Ρέλβας, με τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Πήλιο στο αριστερό. Στα χαφ οι Βιτάλις (πήρε τη θέση του Κάιρινεν για τη μοναδική αλλαγή της ενδεκάδας) και Μαρίν, με τον Κοϊτά (αριστερά) και τον Μάγερ (δεξιά) να κινούνται τόσο στα άκρα όσο και εσωτερικά στον άξονα, ενώ δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης οι Γιόβιτς και Βάργκα.

Το ματς:

Πολύ δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι από την Κηφισιά, που αιφνιδίασε την ΑΕΚ και στο 2' είχε την πρώτη της ευκαιρία, όταν, μετά το λάθος του Μάγερ, ο Αντόνισε έβγαλε τη σέντρα και ο ανενόχλητος Γιάγκνε, μέσα από την περιοχή, δεν εκτέλεσε καλά με το κεφάλι, με την μπάλα να περνάει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (6'), η μπάλα από κόρνερ της Κηφισιάς έφτασε στα πόδια του Γιάγκνε, που, λίγο έξω από την περιοχή, έκανε δυνατό πλασέ, αναγκάζοντας τον Στρακόσα σε δύσκολη απόκρουση.



Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε προβλήματα με την πίεση ψηλά των γηπεδούχων, το μομέντουμ ήταν με την Κηφισιά, που απείλησε για τρίτη φορά στο 10', όταν ο Πόμπο σέντραρε από τα δεξιά, με τον Σαγάλ να νικάει στον αέρα τον Μουκουντί, με την κεφαλιά που επιχείρησε να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δικεφάλου.

Στο 18' ο Κοϊτά είδε την κίτρινη, με τον Νίκολιτς να μην είναι ευχαριστημένος με την εικόνα του μεσοεπιθετικού της Ένωσης, με αποτέλεσμα στο 29' να τον αντικαταστήσει με τον Ζούμπκοφ. Η ΑΕΚ μετά το 35' κρατούσε περισσότερο και πιο ορθολογικά την μπάλα και στο 42' ήρθε η πρώτη της στιγμή, όταν ο Μάγερ έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Γιόβιτς γύρισε το σώμα του υπό πίεση και σούταρε, αλλά ο Ραμίρες έδιωξε σε κόρνερ.



Μάλιστα, η Ένωση έφτασε κοντά στο γκολ στο 45'+1' μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Γιόβιτς είδε την κίνηση του Μαρίν, που εκτέλεσε, αλλά ο Ραμίρες του είπε «όχι». Ο Φωτιάς άφησε το κόρνερ, με τον Βάργκα να κάνει την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Ο Πόμπο απείλησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (50'), με το φαλτσαριστό του τελείωμα από τα αριστερά να περνάει άουτ. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και τις ευκαιρίες, με την Κηφισιά να απειλεί στο 61’ με τον Πόμπο που βρήκε λίγο χώρο και σούταρε με δύναμη αλλά είδε την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Στρακόσα. Έτσι, δύο λεπτά αργότερα (63’) η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τη μαγική ενέργεια του Μαρίν, που συνεργάστηκε με τον Μάγερ, πήρε ξανά την μπάλα και είδε υπέροχα τον Βάργκα, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 0-1.



Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 74' και την είχε η Κηφισιά με το δυνατό σουτ του Θεοδωρίδη που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Πόμπο στο 85' έχασε μια ακόμη μεγάλη στιγμή με την προσπάθειά του να περνάει άουτ.



Στο 90'+2' οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο μετά τη δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Βαν Άιμα για χτύπημα με τον αγκώνα στο πρόσωπο του Ζίνι, ο οποίος πέρασε εκτός για δευτερόλεπτα και ο αγώνας συνεχίστηκε με 10 εναντίον 10.



Έτσι, η Κηφισιά δεν τα παράτησε και στο 90'+7' βρήκε γκολ ισοφάρισης με το δυνατό σουτ του Μπένι που είχε περάσει ως αλλαγή, με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη της απώλεια στο πρωτάθλημα με το τελικό 1-1.



MVP: Ο Μαρίν ήταν από τους ελάχιστους παίκτες της ΑΕΚ που ξεχώρισαν, είχε την τρομερή ασίστ για το γκολ του Βάργκα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς τον τίτλο του κορυφαίου παίρνει ο Μπένι που πέρασε ως αλλαγή και σημείωσε το τέρμα της ισοφάρισης για την Κηφισιά με δυνατό σουτ.

Η «σφυρίχτρα»: Καλή η διαιτησία του Φωτιά, που σωστά έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βαν Άιμα στο τέλος για το χτύπημα στον Ζίνι.

Οι ενδεκάδες:

Κηφισιά (Σεμπάστιαν Λέτο): Ραμίρες, Αμπάντα, Βαν Αϊμα, Ούγκο Σόουζα (81' Χριστόπουλος), Ζολιμπουά, Ρουκουνάκης, Γιάγκνε (75' Εμπουλά), Πόμπο, Αντόνισε (81' Αποστολάκης), Ζέρσον Σόουζα (68' Μπένι), Σαγάλ (68' Θεοδωρίδης).

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσια, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα, Μαρίν, Βιτάλις (68' Κάιρινεν), Μάγερ (68' Μάνταλος), Κοϊτά (29' Ζούμπκοφ), Βάργκα (81' Ζίνι), Γιόβιτς.

Διαιτητής: Φωτιάς
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Παπαδάκης
4ος: Κατόπης
VAR: Παπαδόπουλος, Κόκκινος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube