Στην αναβάθμιση των νοσοκομείων και την προετοιμασία για επανεμφάνιση της πανδημίας αναφέρεται ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας σε άρθρο του.

Στο άρθρο που έχει τίτλο «Αναβάθμιση νοσοκομείων και προετοιμασία για επανεμφάνιση πανδημίας» στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο υπουργός Υγείας αναφέρει πως υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες και συνεχίζει:

«Κάπως έτσι, για να αντεπεξέλθουμε στις πρωτόγνωρες συνθήκες του κορωνοϊού, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε το σχεδιασμό μας, δημιουργώντας μια παρακαταθήκη που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιο ανθρώπινο και πιο λειτουργικό. Όμως η αναβάθμιση της Υγείας, δεν είναι απόρροια των περιστάσεων. Είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των αποφάσεων που έχουμε λάβει εδώ και καιρό. Για αυτό μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε, παράλληλα, τόσο τις δράσεις αναβάθμισης των νοσοκομείων, όσο και να προετοιμαστούμε για ένα πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας για το φθινόπωρο. Διατηρούμε κάποια νοσοκομεία αναφοράς, όπως το «Σωτηρία», την επιστημονική επιτροπή των παθολόγων-λοιμωξιολόγων, φέρνουμε νέο προσωπικό στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, δημιουργούμε νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.Εν τω μεταξύ αξιολογούμε ολόπλευρα, όλες τις δομές, τις διαδικασίες, τις οδηγίες, λαμβάνουμε τη διεθνή εμπειρία, ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι.Με το project Νοσοκομεία 2020 βελτιώνουμε την καθημερινότητα του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των ασθενών. Αναφέρομαι σε πρωτοβουλίες που έχουμε ήδη ξεκινήσει, όπως τα κλινοσκεπάσματα και η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, τις οποίες θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε σημαντικό απόθεμα μέσων ατομικής προστασίας που αδιάκοπα τροφοδοτούμε».

Τέλος, αναφερόμενος στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, τονίζει πως «η ανταμοιβή των ανθρώπων του ΕΣΥ είναι για εμάς αξιακή μας υποχρέωση. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στη νέα γενιά για το τι πραγματικά αξίζει στη ζωή και να αναδημιουργήσουμε τα πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σύρος: Ποινικές διώξεις στο ζευγάρι για τον θάνατο της 41χρονης - Την Τρίτη οι απολογίες

Σαουδική Αραβία: Οι ελληνικοί Patriot μετά τους πυραύλους κατέρριψαν και drone μέσα σε λίγες ώρες

Θάνατος 41χρονης στη Σύρο: Γιατί ζητήθηκε η αναπαράσταση - Εικόνες από το σημείο

Χανιά: Νορβηγίδα άφησε σημείωμα αυτοκτονίας και εντοπίστηκε σε παραλία

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μετρό - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων για τη φοιτητική στέγη σε Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα

Συναγερμός στη Ρουμανία: F-16 κατέρριψε δεύτερο drone μέσα σε λίγες ώρες - «Ρωσικό το πρώτο»

Θάνατος 41χρονης στη Σύρο: Σε εξέλιξη η αναπαράσταση - Τα βίντεο και τα κρίσιμα ερωτήματα

Πώς το φρενάρισμα των συρμών του Μετρό μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια

Λιμάνια Αττικής: «Μεγάλη φυγή» για χιλιάδες αδειούχους – Κορυφώνεται η επιβατική κίνηση