Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε σήμερα το νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ" και το νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" στη Θεσσαλονίκη, όπου και πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις με τους επικεφαλής της 3ης και 4ης ΥΠΕ, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, τους Διευθυντές των Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιων, τους Διευθυντές ΜΕΘ καθώς και με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Μετά την σύσκεψη στο ΑΧΕΠΑ ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μόλις ολοκληρώθηκε μια ομολογουμένως δύσκολη σύσκεψη. Θα στηρίξω και θα στηρίξουμε τους ιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία μας. Δυστυχώς, κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα τη ζωή και την υγεία όλων.

Η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Καταλαβαίνω την κούραση, την κόπωση, το άγχος, την αγωνία και τα προβλήματα του κόσμου όμως η Δημόσια Υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Η Κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι κάποιοι δεν άκουσαν.

Είμαστε υποχρεωμένοι αυτή τη στιγμή να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού και να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία. Γι’ αυτό και θα εισηγηθώ στον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με πηγές, μέχρι τώρα η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη, με τα ίδια χαρακτηριστικά του Μαρτίου, ακόμη και μετακίνηση με SMS, από απόψε (2/11).

Επίσης, θα επιστρατευτούν όλες οι ειδικότητες και τα τμήματα των νοσοκομειων για την αντιμετώπιση περιστατικων covid. Σε επιστράτευση ακόμη και ιδιωτικές κλινικές. 

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ληστεία με μαχαίρι σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη - Συνελήφθη 36χρονος

«Οι θαλάσσιες ζώνες δεν κατακυρώνονται στον πλειοδότη» - Το μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων - Στον ανακριτή και ο ιδιοκτήτης

Γιατί συγκρούστηκαν τα τρένα στην Ισπανία; Η «ανεξήγητη απόφαση» που στοίχισε 68 ζωές

Κερατσίνι: Νεκρός 30χρονος μοτοσικλετιστής - Προσέκρουσε σε διάζωμα και σταθμευμένα ΙΧ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 29 Οκτωβρίου

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Καιρός: Υποχωρούν σταδιακά οι βροχές – Πού θα επιμείνουν τα φαινόμενα και πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τα 17 λεπτά που «χάθηκε» το τρένο-«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» είπε ο ελεγκτης

Ασπρόπυργος: Διαρροή καυσίμων από βυτιοφόρο – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής