Μέσα της Βορείου Κορέας επικαλούμενα πηγές από το περιβάλλον του Κιμ Γιονγκ Ουν σημειώνουν πως ο ηγέτης της χώρας τόνισε σήμερα πως έχει έρθει η στιγμή να τερματιστεί το πρόγραμμα δοκιμής βαλλιστικών και πυρηνικών πυραύλων.

Αναλυτικότερα όπως μεταδίδει το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει θέσει ως χρονικό ορίζοντα τερματισμού όλων των δοκιμών την αυριανή ημέρα. (21 Απριλίου)

Σύμφωνα με το KCNA (Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων) ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει δηλώσει: «Η Pyongyang θα συμπράξει με όλους τους διεθνείς φορείς προκειμένου από κοινού να τερματίσουμε μαζί τις πυρηνικές δοκιμές».

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε πως το Πάσχα ο Μάικ Πομπέο είχε συνάντηση με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας κάτι που ο Πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε σημειώνοντας πως έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Λίγα λεπτά μετά την σχετική πληροφόρηση από την πλευρά της Βορείου Κορέας για το ζήτημα τοποθετήθηκε μέσω twitter και ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνοντας: "Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να αναστείλει όλες τις Πυρηνικές Δοκιμές και να κλείσει μια μεγάλη περιοχή δοκιμών. Αυτά είναι πολύ καλά νέα για τη Βόρεια Κορέα και τον κόσμο - μεγάλη πρόοδος! Ανυπομονώ για την Σύνοδο Κορυφής"

Για «ουσιαστική πρόοδο» στην πορεία προς την απο-πυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, έκανε λόγο η προεδρία της Νότιας Κορέας.

Ιδιαίτερα επιφυλακτική ήταν η πρώτη αντίδραση της Ιαπωνίας. Σε δήλωσή του, ο υπουργός Άμυνας της χώρας (Ιτσουνόρι Ονοντέρα) ανέφερε ότι παρά τις ανακοινώσεις περί αναστολής των πυραυλικών δοκιμών της, δεν είναι ώρα ακόμη να μειωθεί η πίεση που ασκείται στη Βόρεια Κορέα.




Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μεξικό: 14 νεκροί και 31 τραυματίες σε τροχαίο

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι για εγκληματική οργάνωση σήμερα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες