Μια ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στην Κίνα στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους, ενώ άλλοι 12 τραυματίστηκαν, γνωστοποίησαν οι Αρχές σήμερα. Η πολύνεκρη καταστροφή προστίθεται σε μια σειρά θανατηφόρων βιομηχανικών δυστυχημάτων στην Κίνα, τη χώρα που κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως στην παραγωγή χημικών.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο εργοστάσιο Yibin Hengda Technology, σε ένα βιομηχανικό πάρκο νοτιοανατολικά της Τσενγκντού, της πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν, ανέφεραν οι αρχές της κομητείας Τζιανγκάν.

Οι τραυματίες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ οι Aρχές διενεργούν έρευνα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Δεν υπήρξε απάντηση όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τηλεφώνησε στην εταιρεία για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν μια τεράστια πυρκαγιά και πυκνούς καπνούς να υψώνονται από το εργοστάσιο.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, κατασβέστηκε στις 23:30 τοπική ώρα, διευκρίνισαν οι αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα για να αυξηθεί η ασφάλεια των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και εντείνει τους ελέγχους στα εργοστάσια τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από μια σειρά δυστυχημάτων που πήραν μεγάλη δημοσιότητα.

Το 2015, έκρηξη σε αποθήκη χημικών στην πόλη Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, στοίχισε τη ζωή σε 165 ανθρώπους. Πέρυσι, έκρηξη σε πετροχημικό εργοστάσιο στην επαρχία Σαντόνγκ, στην ανατολική Κίνα, στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους εννιά.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Binance: Πώς οι χάκερ άρπαξαν 2,5 δισ. με μόλις 15 δολάρια

Κολωνός: Tραυματισμένος άνδρας από πυροβολισμό, μέσα σε αυτοκίνητο – Δύο προσαγωγές