Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό έξι νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, τριών στη Σαγκάη και ενός στις επαρχίες Σάνσι και Γιουνάν και στον δήμο της Τσονγκτσίνγκ αντιστοίχως, διευκρινίζοντας πως όλα τους ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Από τα 1.988 κρούσματα αυτού του είδους, 1.902 έχουν πάρει εξιτήρια από τα νοσοκομεία ενώ 86 συνεχίζουν να νοσηλεύονται, με δύο ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα κανένας θάνατος ασθενούς μεταξύ των λεγόμενων εισαγόμενων κρουσμάτων.

Στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό για ένατη συνεχόμενη ημέρα, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο.

Συνολικά 19 άνθρωποι βγήκαν από τα νοσοκομεία χθες, αφού κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν. 284 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.611 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μεγάλη φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή - Αναφορές και για εκρήξεις, ήχησε το 112!

Έφτασαν στη Ρόδο οι 34 Κύπριοι μοτοσικλετιστές για τις εκδηλώσεις μνήμης Ισαάκ και Σολωμού

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ κοντά στην Καλαμάτα

Κατάσχεση άνω των 2 τόνων ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων - Τα μετέφερε φορτηγό χωρίς ψυγείο

Ο Ζελένσκι εισηγήθηκε την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Σβιριντένκο - Της πρότεινε νέο ρόλο

Κρήτη: Βίντεο από τη στιγμή που αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και πέφτει πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Καίει σε χαμηλή βλάστηση στη Λάκκα Κάτσαρη - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

«Θάνατος στη ΝΔ, γκαζάκια στα σπίτια σας»: Απειλητικά συνθήματα στο πολιτικό γραφείο της Σέβης Βολουδάκη

Πέθανε ένας από τους πολυεγκαυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Marfin: Το προφίλ της 46χρονης που ζει στη Βρετανία και επιστρέφει για να απολογηθεί