Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπεσε σε τεχνητή λίμνη στη νοτιοδυτική Κίνα σήμερα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 εξ αυτών να χάσουν τη ζωή τους σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε μεγάλα τμήματα της χώρας και προβλήματα στην πρώτη ημέρα των πανεθνικών εισαγωγικών εξετάσεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το κρατικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι οι μαθητές στο λεωφορείο έπεσαν σε τεχνητή λίμνη στην πόλη Ανσούν στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουϊτζόου ενώ πήγαιναν για να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Στην κεντρική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του κορΩνοϊού τον Δεκέμβριο, έπεσε χθες ποσότητα-ρεκόρ βροχής ύψους 426 χιλιοστόμετρων, όπως μετέδωσε η εφημερίδα China Daily, με τις αρχές να χρησιμοποιούν τεράστιες αντλίες για να απομακρύνουν τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Από την περασμένη Παρασκευή, 119 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται σε όλη τη χώρα, λόγω των σφοδρών καταιγίδων, με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών να εκτιμά ότι οι οικονομικές ζημίες ξεπερνούν τα 40 δισεκ. γιουάν (5,7 δισεκ. δολάρια).

Με σχεδόν 11 εκατ. μαθητές να αναμένεται να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε τους γονείς να λάβουν υπόψη τις προβλέψεις και να οργανώσουν προσεκτικά τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Οι εξετάσεις σε κάποιες περιοχές της επαρχίας Ανχούι αναβλήθηκαν καθώς σημειώθηκαν οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τουρκία: Συνελήφθη ο τραγουδιστής και ιδρυτής μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης Χαλούκ Λεβέντ

Κάηκε ολοσχερώς το παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή - Εκρήξεις και 112 για καπνούς - Δείτε βίντεο

Περιορίστηκε η φωτιά στο θέατρο Μπάντμιντον

Μεγάλη φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή - Αναφορές και για εκρήξεις, ήχησε το 112!

Έφτασαν στη Ρόδο οι 34 Κύπριοι μοτοσικλετιστές για τις εκδηλώσεις μνήμης Ισαάκ και Σολωμού

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ κοντά στην Καλαμάτα

Κατάσχεση άνω των 2 τόνων ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων - Τα μετέφερε φορτηγό χωρίς ψυγείο

Ο Ζελένσκι εισηγήθηκε την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Σβιριντένκο - Της πρότεινε νέο ρόλο

Κρήτη: Βίντεο από τη στιγμή που αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και πέφτει πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Καίει σε χαμηλή βλάστηση στη Λάκκα Κάτσαρη - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής