Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί σε συνολικά 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζούν απόδημοι Έλληνες.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα και δεν αποκλείεται να δοθεί μικρής διάρκειας παράταση με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Οι αρμόδιοι χειριστές θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών όπου αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεωτεροι , π.χ 16ρηδες αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στο Ηράκλειο της Κρήτης , ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ψηφίσει στη Μεταμόρφωση, ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ταύρο , ο Χάρης Καστανίδης στη Θεσσαλονίκη, και στην Αθήνα οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.

Όπως έχει ανακοινώσει η αρμόδια εκλογική επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) «οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Οσοι προσέλθουν να ψηφίσουν υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο. Καλό είναι να τηρούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν το συνωστισμό καθώς μέχρι να ψηφίσουν θα βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο.

Οι Απόδημοι σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία μπορούν να ψηφίσουν όσοι Ελληνες πολίτες πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Δηλαδή είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο . Οι πιστοποίησή τους θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο σαν να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η ΕΔΕΚΑΠ έχει ανακοινώσει ότι τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν ως εξής:

Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα

Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα

Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα

Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα

ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00

Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα

Μετά το κλείσιμο της κάλπης αρχίζει η καταμέτρηση . Υπολογίζεται γύρω στις 10 το βραδυ να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ιράν προς ΗΠΑ: Το Ορμούζ δεν υπάγεται στη CENTCOM - «Καμία στρατιωτική σύνοδος δεν επιβάλλει τάξη στον Περσικό Κόλπο»

Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Καρέ - καρέ «σαρώνουν» τα βίντεο - Πού στρέφονται ο έρευνες

Ένερ Βαλένσια: Τέλος από την εθνική Ισημερινού μετά τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ

Ρεπουμπλικάνος βουλευτής ζητά από τον Τραμπ να μην δώσει τα F-35 στην Τουρκία

Τραμπ: Η βενζίνη σύντομα θα επιστρέψει στη χαμηλή τιμή που είχε πριν από την πολύ επιτυχημένη «εκδρομή» μας στο Ιράν

Καιρός: Έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Βόνιτσα: Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση ενός άνδρα χωρίς αισθήσεις

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Πρέβεζα και Χαλκιδική

Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Δυτική Ελλάδα: Αγνοείται άνδρας μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια ράφτινγκ