Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθούν αντιμέτωπες την Κυριακή (28/10, 17:15) στο «Καμπ Νου» και αυτό θα είναι το πρώτο «κλάσικο» από το μακρινό 2007, στο οποίο δεν θα δούμε να αγωνίζονται ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η αποχώρηση του Ρονάλντο από τη «βασίλισσα» για λογαριασμό της Γιουβέντους το περασμένο καλοκαίρι και ο τραυματισμός του Μέσι στο χέρι, έχει ως αποτέλεσμα να δούμε για πρώτη φορά στα τελευταία 11 χρόνια, «κλάσικο» από το οποίο θα απουσιάσουν οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του κόσμου.

Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν τον Δεκέμβριο του 2007, όταν ο, 20χρονος τότε, Μέσι ήταν τραυματίας και ο Ρονάλντο βρισκόταν ακόμα στο Μάντσεστερ, όπου έπαιζε για τη Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Πριν την έναρξη του συγκεκριμένου ντέρμπι, το οποίο έλαβε χώρα στο «Καμπ Νου», η Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν τέσσερις βαθμούς μπροστά από την Μπαρτσελόνα στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, με τις πρώτες φήμες περί αποχώρησης του τότε προπονητή των «μπαουγκράνα», Φρανκ Ράικαρντ, να έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στα Μέσα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκείνη που κέρδισε σε εκείνο το «κλάσικο», με 1-0, χάρη σε γκολ του Ζούλιο Μπαπτίστα στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, ξεφεύγοντας έτσι με 7 βαθμούς από τους Καταλανούς. Το αποτέλεσμα αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό για την έκβαση εκείνου του πρωταθλήματος, το οποίο τελικά κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, τερματίζοντας 18 βαθμούς πάνω από τη μεγαλύτερη αντίπαλό της, με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα να απολύει τον Ράικαρντ τον Μάιο και να δίνει τα ηνία της ομάδας στον Πεπ Γκουαρντιόλα. Με αυτόν στο τιμόνι της, οι Καταλανοί κατέκτησαν την αμέσως επόμενη σεζόν το treble!

Τα στιγμιότυπα:


Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα:


Η ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης:


Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σώθηκε από «στραπάτσο» στη Βιτόρια και περιμένει «δώρο» από… Λεβάντε η Βιγιαρεάλ

Αλμέιδα: «Εκτοξεύουν πυραύλους που κοστίζουν 50 εκατομμύρια ευρώ, γιατί δεν τα ξοδεύουν σε τρόφιμα και εκπαίδευση;»

Μειώθηκε κατά μία αγωνιστική η ποινή του Αλμέιδα

La Liga-28η αγωνιστική: Δυνατή μονομαχία με τη Σεβίλλη των Αλμέιδα-Βλαχοδήμου για την Μπαρτσελόνα

Επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης ο Νταβίντ Βίγια - Ο ρόλος που αναλαμβάνει

Έπιασε δουλειά από νωρίς ο Κορδόν: H Σεβίλλη έχει κλείσει ήδη τρεις μεταγραφές για τη νέα σεζόν!

Ρεάλ Μαδρίτης: Μηδενική ανοχή μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό - Απαγορεύεται κάθε σύνθημα για Γκουαρδιόλα!

Χειρουργήθηκε ο Ροντρίγκο - Εκτός δράσης για περίπου έναν χρόνο

Κούμαν για Πέδρι: «Ήθελαν να τον δώσουν δανεικό, αλλά είδα τη σύνδεσή του με τον Μέσι - Πάσαρε μόνο σε αυτόν»

Σοβαρές σκέψεις για Ποτσετίνο στη Ρεάλ Μαδρίτης!