Η νίκη της Πίζα κόντρα στην Άσκολι (2-1) το μεσημέρι του Σαββάτου πανηγυρίστηκε… σαν Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι γιατί απλά οι γηπεδούχοι συνέχισαν την θετική τους πορεία στην Serie B, όχι γιατί η πίεση λόγω της διοικητικής αστάθειας ήταν τεράστια αλλά κυρίως γιατί στο τιμόνι του συλλόγου βρίσκεται ο Τζενάρο Γκατούζο.

Ο Ιταλός τεχνικός έκανε σόου! Μετά το τελευταίο σφύριγμα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους παίκτες του με αποτέλεσμα να σκιστεί το πουκάμισό του. Δεν έμεινε όμως μέχρι εκεί…




Το παιχνίδι διεξήχθη στην «Αρένα Γκαριμπάλντι», η οποία είναι η φυσική έδρα της Πίζα. Η ιταλική Ομοσπονδία δεν επέτρεψε να διεξαχθεί το παιχνίδι με κόσμο αφού το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Έτσι, έξω από το στάδιο βρίσκονταν σχεδόν 2.500 χιλιάδες οπαδοί της ομάδας πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης (λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων) και της ιταλικής Ομοσπονδίας. Ο Γκατούζο πήρε τους παίκτες του και τους έβγαλε όλους έξω από το γήπεδο, προκειμένου να χαρούν και μαζί με τον κόσμο τους τρεις βαθμούς.




Γιάννης Σταυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube