Η επιλογή του Γκουαρντιόλα να παρατάξει την Μάντσεστερ Σίτι με αρκετές αλλαγές στην 11άδα της (συνολικά έξι) συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι της δεν θα μπορούσε να αποφέρει κινδύνους. Η πρόκριση είχε τσεκαριστεί αλλά, αυτό που δεν είχε, ήταν η πρωτιά.

Ακόμη κι έτσι οι «σίτιζενς» τα κατάφεραν απέναντι στην Φέγενορντ. Νίκησαν 1-0, «κλείδωσαν» την πρώτη θέση στον όμιλο, έστω κι αν για να κατακτηθούν αυτοί οι τρεις βαθμοί χρειάστηκαν 88 λεπτά αγώνα για να... έρθει το γκολ του Στέρλινγκ.

Η Φέγενορντ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη κινήτρου και την χαλαρότητα των παικτών του Γκουαρντιόλα. Το κατάφερε. Εξουδετέρωσε το επιθετικό παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι και με το ν Μπέργκις –κυρίως- δημιούργησε απειλές για την εστία του Τζόουνς. Το γκολ που έψαχνε για να ελπίζει στη νίκη και την τρίτη θέση του ομίλου όμως δεν το πέτυχε. Όπως και τη μεγάλη φάση του 62ου λεπτού με τον Λάρσον μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η Σίτι στο δεύτερο 45λεπτο βρέθηκε περισσότερες φορές σε καλή θέση για να ανοίξει το σκορ. Καλύτερη στιγμή στο 67ο λεπτό με τον Τουρέ από εκτέλεση φάουλ. Λίγο αργότερα στο 73 ο Αγουέρο έστειλε τη μπάλα κοντά στο οριζόντιο δοκάρι, όπως και στο 83' με τον Ζέσους. Η επιθετικότητα αυτή της Σίτι τελικά είχε θετική κατάληξη στο 88' με τον Γκουντογκάν να δημιουργεί και τον Στέρλινγκ να σκοράρει.





Η βαθμολογία
Μάντσεστερ Σίτι 15 (13-3)
Σαχτάρ 9 (7-8)
Νάπολι 6 (10-9)
Φέγενορντ 0 (3-13)

Η επόμενη αγωνιστική:
Τετάρτη, 06/12
Φέγενορντ – Νάπολι
Σαχτάρ – Μάντσεστερ Σίτι

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube