Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε σήμερα να επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση στους αλλοδαπούς που θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διάστημα 30 ημερών.

The @EU_Commission presents guidelines on border measures & proposes:

1?Green lanes/fast lanes giving priority to essential transport to keep the mobility sector going & ensure economic continuity

2?Temporary restriction on non-essential travel to the EU (30 days) pic.twitter.com/9bda9MntF0
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) March 16, 2020

«Όσο λιγότερα τα ταξίδια, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Κατά συνέπεια (…) προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην ΕΕ» ανέφερε η ντερ Λάιεν. «Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε αν είναι αναγκαίο», πρόσθεσε.

Από τους περιορισμούς αυτούς θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των Ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες, οι γιατροί και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Δύο ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρώπη σχεδιάζει να απαγορεύσει στους αλλοδαπούς πολίτες να μπαίνουν στη ζώνη Σένγκεν, η οποία αποτελείται από 22 χώρες μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Η Βρετανία και η Ιρλανδία δεν είναι μέλη της.

Και οι δύο πηγές είπαν ότι αναμένουν να συζητηθεί το θέμα στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν αύριο Τρίτη οι ηγέτες των χωρών μελών με αντικείμενο την πανδημία. «Η ιδέα αυτή συζητείται με σκοπό να αποφύγουμε να επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο τα συστήματα υγείας. Αναμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ την Τρίτη, αν θα συμφωνήσουν και οι χώρες της Σένγκεν εκτός ΕΕ, αν θα συντονιστούμε με τη Βρετανία και την Ιρλανδία», είπε η μία από τις πηγές αυτές.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολλανδία: Προσφέρει αμοιβή 2 εκατ. ευρώ για τη σύλληψη φυγόδικου βαρόνου της κοκαΐνης

Σητεία: Τρεις συλλήψεις μετά την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

Έκρηξη στην Πλάκα: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν φταίω εγώ για την έκρηξη»

Τέσσερα κακουργήματα για την υπόθεση της ΜΚΟ - Κρατούνται οι έξι συλληφθέντες

Έφοδος των «Αδιάφθορων» στην Πολεοδομία Κατερίνης - 5 συλλήψεις

Συνελήφθη 40χρονη που άφησε τον σκύλο της σε αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη - Πρόστιμο 1.000 ευρώ

«Η Τουρκία ετοιμάζεται για σενάριο πολέμου μεγάλης κλίμακας» - Αιχμές και για ελληνοτουρκικό πόλεμο

Ανήλικοι Ρομά έκλεβαν επιβάτες στο μετρό και «σκότωναν» τα κοσμήματα – Χειροπέδες και στον ενεχυροδανειστή

Έκρηξη στην Πλάκα: Απολογούνται σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι – Είχαν συλληφθεί 68 φορές στο παρελθόν

Πλημμύρες σε Ρόδο, Σάμο, Κάλυμνο και Βόλο, λόγω καταιγίδων - Αποκολλήθηκε ογκόλιθος στην Κάλυμνο