Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τον προπονητή των «ερυθρόλευκων», Μπέσνικ Χάσι, να κρατά «κλειστά χαρτιά» για την ενδεκάδα με την οποία σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του. Ο 45χρονος κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας δεν θέλησε να φανερώσει τα πλάνα του στη διάρκεια της σαββατιάτικης προπόνησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι συμπεριέλαβε στην αποστολή για το ΟΑΚΑ 22 παίκτες.

Ο Χάσι έκανε και χθες πολλές δοκιμές, θέλοντας να «θολώσει τα νερά», ώστε να μην έχει ο προπονητής της ΑΕΚ πλήρη εικόνα για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Με βάση, πάντως, τις πληροφορίες από του Ρέντη, δύο είναι αυτήν τη στιγμή οι θέσεις που «παίζονται» για το αρχικό σχήμα της ομάδας του Πειραιά.

Η πρώτη έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης, με τον Εμενίκε και τον Τζούρτζεβιτς να διεκδικούν τη θέση του σέντερ φορ. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Νιγηριανός έχει ένα μικρό προβάδισμα, λόγω της εμφάνισης που πραγματοποίησε και των δύο γκολ που πέτυχε στο ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα.

Η δεύτερη θέση που μοιάζει αυτήν τη στιγμή με «γρίφο» αφορά το «οκτάρι» της ομάδας του λιμανιού. Τον παίκτη, δηλαδή, που θα παίξει δίπλα στον Ζντίελαρ, με τον Ζιλέ και τον Ταχτσίδη να είναι οι δύο υποψήφιοι. Και εδώ, πάντως, υπάρχει φαβορί και είναι ο Βέλγος μέσος. Το πιο πιθανό σχήμα, λοιπόν, για τους πρωταθλητές Ελλάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι το ακόλουθο: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Ζντίελαρ, Ζιλέ, Οφόε, Μάριν, Καρσελά, Εμενίκε.

*Ο Μπέσνικ Χάσι δεν μίλησε στους παίκτες του για το ματς με την ΑΕΚ, αλλά αναμένεται να το κάνει το πρωί της Κυριακής στου Ρέντη. Ο προπονητής των Πειραιωτών θα δείξει στους παίκτες του και βίντεο με στιγμιότυπα από παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων». Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Χάσι θα ζητήσει καλά στημένα στην περιοχή της ΑΕΚ, έχοντας διακρίνει πρόβλημα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα στον συγκεκριμένο τομέα.

*Οι «ερυθρόλευκοι» δείπνησαν στου Ρέντη και έμειναν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρακολούθησαν μάλιστα και το παιχνίδι Παναιτωλικού-Παναθηναϊκού.

Χριστόφορος Ευαγγελάτος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube