Καμία διάθεση να μιλήσει για την αναμέτρηση των Γκάλαξι με τους Μόντρεαλ Ίμπακτ, για το πρωτάθλημα του MLS, από τον Σάσα Κλιέσταν.

Ο 36χρονος μέσος, με θητεία στην Άντερλεχτ ενώ είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό παλιότερα, ξέσπασε για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, με αφορμή το μακελειό στο Ιλινόι.

Ο βετεράνος Αμερικανός έβαλλε κατά των αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου, λέγοντας ότι φοβάται για τα παιδιά του, τα οποία μαθαίνουν στο σχολείο οδηγίες αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που εισέλθει στον χώρο κάποιος με όπλο!

«Δεν θα απαντήσω σε κάποια ερώτηση σ’ αυτή τη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι. Δεν κάνω πλάκα. Έχω αηδιάσει πια και μ’ αυτό που έγινε στο Ιλινόι και πιστεύω ότι θα πρέπει να μιλήσουμε για τον έλεγχο των όπλων. Μπορείτε (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) να γράψετε ό,τι θέλετε για το παιχνίδι. Αλλά, δεν νοιάζει καθόλου. Είναι ένας αρρωστημένος κύκλος που συμβαίνει συνεχώς και εμείς δεν κάνουμε τίποτα γι’ αυτό και αυτό με αρρωσταίνει. Δεν ξέρω. Το Κογκρέσο, οι γερουσιαστές και όποιος ευθύνεται γι’ αυτό θα πρέπει να κάνει κάτι. Πυροβολούν τα παιδιά μας και εμείς λέμε προσευχές και δεν γίνεται τίποτα. Και μετά μιλάμε γι’ αυτό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν γίνεται τίποτα. Οι κυβερνόντες δεν κάνουν κάτι. Και κάποιος παίρνει ένα όπλο και πυροβολεί ξανά. Οπότε, είναι αρρωστημένο. Με νευριάζει και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο, παρά μόνο αυτό. Δεν ξέρω τι να πω. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά είμαι άνθρωπος και φοβάμαι για τα παιδιά μου όταν πηγαίνουν σχολείο. Και αυτό με εκνευρίζει και εάν αυτό δεν νευριάζει και εσάς και εάν δεν θέλετε νέους νόμους για την οπλοκατοχή σ’ αυτή τη χώρα, τότε κάτι λάθος συμβαίνει. Αυτά έχω να πω», είπε αρχικά ο Σάσα Κλιέσταν.

Για τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα. Είναι γελοίο ότι έχουμε εννιά ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν πραγματικά αυτό που η πλειοψηφία των Αμερικανών θέλει και παίρνουν τις ελευθερίες μακριά από τις γυναίκες και βάζουν τη ζωή όλων σε ρίσκο, επιτρέποντας αυτούς τους τρελούς νόμους».

Για το αν έχει μιλήσει με τα παιδιά του για το συγκεκριμένο θέμα: «Ναι, είναι αρρωστημένο. Μου λένε ότι μαθαίνουν στο σχολείο τι να κάνουν εάν έρθει κάποιος με όπλο! Είναι λυπηρό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube